СподелиПреди обяд облачността над по-голямата част от страната ще бъде

...
СподелиПреди обяд облачността над по-голямата част от страната ще бъде
Коментари Харесай

Времето през уикенда: Облачно, но почти без валежи

Сподели
Преди обяд облачността над по-голямата част от страната ще бъде забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. След обяд облачността над Северна и Източна България ще стартира да понижава.

Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София – към 10°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгли. В следобедните часове ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър, най-вече от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще има слаби валежи от сняг. Ще духа слаб запад-югозападен вятър, по високите елементи на Рила и Пирин сдържан от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 м – към минус 1°.

В неделя ще доминира слънчево време, преди обяд тук-там в равнините с понижена видимост.

След обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, междинна и висока. Вятърът от юг-югозапад ще се усили и ще е до сдържан.

Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, а дневните ще се покачват и в множеството места оптималните ще бъдат сред 13° и 18°, по Черноморието – от 8° до 12°.

В понеделник ще продължи да духа сдържан, в източните региони и северно от планините и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Затоплянето ще продължи и оптималните температури ще бъдат сред 16° и 21°, а минималните сред 4° и 9°.

Над цялата страна облачността ще се усили и вплътни и до вечерта в Западна България ще стартират превалявания от дъжд.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР