СподелиПожарът в Гърция в близост до българската граница все още

...
СподелиПожарът в Гърция в близост до българската граница все още
Коментари Харесай

„Вятърът може да ни изненада“: Пожарът в Гърция е на 600 м от границата ни

Сподели
Пожарът в Гърция наоколо до българската граница към момента не е навлязъл на наша територия, сподели пред публицисти в Благоевград заместител – шефът на Югозападно държано дружество инж. Ваня Каменова.

Тя уточни, че се употребява всякаква допустима техника, с която се уголемява пограничната вадичка, с което да се получи по-широка линия.

Към момента данните са, че пожарът е на към 600 метра от границата, на гръцка територия, сподели още инж. Каменова и добави, че все още не се оповестява за заплаха в посока България, само че „ това е природа, вятърът постоянно може да ни изненада, тъй че ние сме в подготвеност да реагираме незабавно “.

Инж. Каменова уточни, че от гръцка страна продължава гасенето единствено с летателна техника, като засегнатите територии непрекъснато се обливат с вода.

Към момента мотиви за терзание няма, сподели и заместител – командирът на Трето бригадно командване – Благоевград полк. Руслан Колев.

Както Българска телеграфна агенция писа, военнослужещи вземат участие в гасенето на пожара на гръцко-българската граница. В преодоляването на огъня вземат участие 25 военнослужещи с шест броя профилирана техника от Сухопътните войски, оповестиха от Министерство на защитата.

Групата от военнослужещи от Трето бригадно командване – Благоевград вземат участие в изработката на просеки за секване на огъня в региона на санданските селата Голешово и Петрово.

Дейността, която се прави от военнослужещите, е по-скоро превантивна, с цел да не се допусне обстановката да прерасне по някакъв метод в злополучие, уточни полк. Колев.

Той акцентира, че теренът е извънредно сложен, военнослужещите изминават няколко часа марш пешком.

Присъствието им е в осъществяване на една от задачите, които имаме, а точно поддържане на формирование за преодоляване и превъзмогване на следствията от бедствия, сподели още заместител – командирът на Трето бригадно командване.

Такова формирование има в регион Благоевград, като броя му варира според от потребностите, добави той и уточни, че се поддържа непрекъсната връзка с пожарната работа и с горските чиновници на терен.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР