СподелиОтборите на Шотландия и Швейцария завършиха при равенство 1:1 в

...
СподелиОтборите на Шотландия и Швейцария завършиха при равенство 1:1 в
Коментари Харесай

След 1:1 Шотландия и Швейцария запазиха шансове за класиране

Сподели
Отборите на Шотландия и Швейцария приключиха при тъждество 1:1 в Кьолн в дуел от втория кръг в група „ А “ на Европейското състезание по футбол, съобщи Българска телеграфна агенция. Швейцарците събраха 4 точки на второто място във краткотрайното класиране, а шотландците записаха първа точка в актива си на шампионата и резервираха шансове за продължение към елиминациите.

По-рано през днешния ден в другата среща от групата домакинът на Евро 2024 Германия си обезпечи класиране за елиминационната фаза откакто се наложи над Унгария с 2:0.

В последните си мачове от груповата фаза на 23 юни отборът на Шотландия ще се изправи против Унгария, до момента в който съставът на Швейцария ще има за противник Германия.

Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, който се разписа за Швейцария при успеха с 3:1 над Унгария в първия дуел, остана на аварийна пейка и не влезе в игра.

Скот Мактомини донесе преднина на Шотландия в 13-ата минута, а Джердан Шакири изравни за Швейцария в 26-ата минута.

Двата състава изиграха динамично и оспорвано първо полувреме, а дейните дейности на футболистите на Шотландия в началните моменти дадоха резултат и в 13-ата минута Сток Мактомини осъществя за 1:0. Топката се отклони от крайници на Фабиан Шер и в началото попадението бе записано като негов автогол, само че след това Европейската футболна централа (УЕФА) означи гола на името на Мактомини.

Отговорът на Швейцария пристигна 13 минути по-късно. Джердан Шакири овладя топката след неточност в състава на Шотландия и осъществя със страховит удар от отдалеченост за 1:1 в 26-ата минута. За Шакири присъединяване на шампионата в Германия е седмо за него на огромно състезание и рекордно за национал на Швейцария, а също така той се разписва на шести следващ огромен шампионат.

Вратарят на Шотландия Ангъс Гън се намеси в точния момент след изстрел на Дан Ндойе в 32-ата минута, а след осъществяването на ъглов удар от Шакири малко по-късно Ндойе прати топката в мрежата на шотландците. След инспекция със системата за видеоарбитраж-ВАР обаче попадението не бе зачетено поради засада.

След почивката отново Дан Ндойе заплаши вратата на противника в 58-ата минута с удар от отдалеченост, само че бе неакуратен. Малко по-късно се наложи промяна на Киърън Тиърни в състава на Шотландия, защото бранителят се контузи.

В 67-ата минута гредата предотврати втори гол за шотландците след изстрел на Грант Ханли, а в 74-ата влезлият като запаса Скот Маккена също пропусна задачата при следващата офанзива за Шотландия.

Четири минути по-късно Ндойе опитва мерника си към вратата на Шотландия, само че стреля високо над вратата, защитавана от Ангъс Гън. Скок Мактомини навлезе в наказателното поле на Швейцария и насочи мощен удар в 81-ата минута, само че Мануел Аканджи блокира изстрела му.

В 83-ата минута Беел Емболо се откъсна в предни позиции за Швейцария и вкара топката във вратата на Шотландия, само че голът не бе зачетен от основния арбитър Иван Кружляк поради засада.

В добавеното време Аканджи предотврати второ попадение за Шотландия, изчиствайки топката малко пред голлинията на швейцарците след опит за подаване на Андрю Робърстън и резултатът остана 1:1.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР