СподелиОт Виваком“ съобщиха, че вдигат от февруари с 4,7 процента

...
СподелиОт Виваком“ съобщиха, че вдигат от февруари с 4,7 процента
Коментари Харесай

Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти

Сподели
От „ Виваком “ оповестиха, че подвигат от февруари с 4,7 % цената на месечния абонамент за част от главните и спомагателните услуги поради инфлацията и нарасналите си разноски. От А1 също означават увеличение на разноските си като обявиха, че това постанова да извършат индексация на месечните абонаменти такси.

Поради продължаващото повишаване на разноските за труд и доставка на артикули и услуги, на съображение Общите условия на „ Виваком “ от февруари 2024 година цената на месечния абонамент за част от главните и спомагателните услуги ще бъде увеличена с насъбраната инфлация за 2023 година – 4,7 %, показват от оператора в известие на интернет страницата си. В него се показва, че по данни на Националния статистически институт насъбраната инфлация за 2023 година е в размер на 4,7 %.

От „ Виваком “ изясняват, че няма да бъдат индексирани цените за обществени абонаментни проекти и проекти за хора с увреждания за мобилни и закрепени гласови услуги (Smart S+, Optima 250, Инвалиди 160, Инвалиди 300, Ограничен); за услуги по контракти с добитите оператори – „ Цифрова кабелна телевизия “ ООД (N3), “НЕТ1″ ЕООД (Net1), „ Телнет “ ООД (Telnet); за нови тарифни линии, стартирани за продажба през 2023 г.- EON SAT LIGHT, FULL, PREMIUM, безграничен 4G интернет за дома (Mobix XL), високоскоростен 5G интернет за дома и офисa; за услуги, за които е подписано съглашение за нов период на контракта след 1 януари 2024 година

От оператора оповестяват, че смяната в месечните абонаменти за главните услуги и цените на спомагателните услуги ще бъде отразена в сметките, издадени през февруари.

В отговор на питане на Българска телеграфна агенция до мобилния оператор A1 дали плануват смяна на тарифирането на услуги, от оператора обявиха, че през 2023 година инфлацията в страната продължи да бъде на високи равнища, макар лекия спад през последните три месеца. За поредна година обаче инфлацията е много над междинната спрямо предходните повече от 10 години преди този момент – средногодишният показател на потребителските цени за 2023 година възлиза на 9,5 % съгласно оповестените данни от Национален статистически институт, показват от оператора.

Нашите разноски също са съществено увеличени, което постанова да правим индексация на месечните абонаменти такси. Това е общоприета процедура в Европейски Съюз, която е планувана в договорите и надлежно използваните към тях Общи условия на нашите клиенти, декларират от А1.

Анализираме въздействието на инфлацията върху нашия бизнес, с цел да можем да вземем най-хубавото решение за нашите клиенти и за компанията. След като имаме подготвеност, ще уведомим нашите клиенти във допустимо най-кратки периоди, показват от А1.

От третия оператор „ Йетел “ обявиха, че на този стадий не биха коментирали тематиката, оповестява Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР