СподелиОще през декември миналата година прозираше ясната воля на [Бойко]

...
СподелиОще през декември миналата година прозираше ясната воля на [Бойко]
Коментари Харесай

Адв. Михаил Екимджиев само за ДЕБАТИ: Борисов и Пеевски искат да запазят своите инвестиции от хора по върховете на съдебната система

Сподели
Още през декември предходната година прозираше ясната воля на [Бойко] Борисов и [Делян] Пеевски да запазят своите вложения в хора по върховете на правосъдната система.

Това разяснява в изявление за ДЕБАТИ.БГ юрист.

По думите му става въпрос за административни ръководители на съдилища и прокуратури, инспекторите в Инспектората на Висш съдебен съвет, както и членовете на Висш съдебен съвет и основният прокурор.

„ Това са тези „ въшки “ от Прокурорския съвет, по този начин както те бяха наречени от сътрудника им Йордан Стоев в един записан диалог сред него и [Иван] Гешев “, напомни той.

Според Екимджиев още в навечерието на приемането на измененията в Конституцията е било ясно, че няма желание те да бъдат осъществени на процедура.

„ Според мен просто се извършва по съвършен метод един елементарно предвидим сюжет, който и аз, и други анализатори провидяхме, още когато беше направена сглобката, когато започнаха да ни заглавичкват с конституционните промени, когато видяхме, по какъв начин благодарение на Бойко Борисов и на [Делян] Пеевски, типично в техен жанр третото четене на Конституцията мина безусловно за часове. Промените бяха признати безусловно като устав за етажната благосъстоятелност, без никакви разисквания “, разяснява Екимджиев.

„ За по-паметливите и наблюдателните анализатори още тогава беше ясно, че е налице сюжет, при който на хартия, проформа, ще бъдат признати някакви промени в Конституцията, такива, за каквито Христо Иванов, „ Да, България! “, „ Продължаваме промяната “ упорстват от години, само че те с няколко механически и на практика дейности ще бъдат лишени от смисъл и от наличие “, добави той.

По думите му тези стъпки са направени още тогава, като в преходните и заключителни разпореждания на Закона за изменение и допълнение на Конституцията, беше категорично посочено, че образуването на новите сформира на Висш съдебен съвет, на Инспектората и изборът на нов основен прокурор, ще стартира най-малко след 8 месеца.

„ Когато огромна част от този период мина и наближи да се вършат същинските промени с промените в Закона за правосъдната власт, посредством които щеше да стане промяната на правосъдните инспектори, на Висшия правосъден съвет, надявахме се това да бъде и краят на Борислав Сарафов, тогава се видя, че непременно тези хора би трябвало да бъдат оставени там “, добави той.

Според Михаил Екимджиев всичко това е в основата на разпада на сглобката и по този начин се стига до „ пълзяща реституция “.

„ Това, което се развихри в този момент, цели да забави осъществяването на тези сякаш неотменни цели, които ни бяха обещани – Закон за съдебната власт, промяна на регулаторите, промяна на Висш съдебен съвет и на Инспектората “, изясни той.

Адв. Екимджиев разяснява и случая с акцията в Агенция „ Митници “ и намесването на името на основния секретар на МВ Живко Коцев в аферата.

„ Очевидно топката беше подадена от ДАНС. Шефът на службата по този начин и не даде отговор, откакто две години са следели „ контрабандната “ активност на Марин Димитров и сина му – това е единствено някакво изказване, нещо като комикс, в който Марин Димитров – някогашен почитан чиновник на Министерство на вътрешните работи и на службите, просто е наименуван контрабандист, както и сина му, в нарушаване на презумпцията за невиновност.

Това е част от този замърсен сюжет, който още веднъж ни тласка надалеч от визиите ни за европейска страна, член на НАТО. Нещо приблизително сред животинската „ Ферма “ по Оруел и „ Планетата на маймуните “. Там отиваме “, добави той.

Цялото изявление с Михаил Екимджиев четете в събота.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР