СподелиОчаква се президентът на Украйна Володимир Зеленски да подпише указ

...
СподелиОчаква се президентът на Украйна Володимир Зеленски да подпише указ
Коментари Харесай

CNN: Уволняват Залужни като главнокомандващ ВСУ до края на седмицата

Сподели
Очаква се президентът на Украйна Володимир Зеленски да подпише декрет за оставката на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валери Залужни до края на тази седмица. Това заяви CNN, базирайки се на свои източници.

Според източници, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна е бил извикан в кабинета на президента на Украйна на 29 януари, където президентът е оповестил идното му уволняване.
Зеленски е предложил
на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна да заеме различен пост, само че той отказал.

Според източници на CNN началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов и командващият Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър Сирски са посочени като
вероятни наследници на Залужни.
Ръководителят на военното разузнаване споделя, че в изискванията на военни дейности няма да поддържа връзка с публицисти по този въпрос, базирайки се на обстоятелството, че „ всички страни употребяват всички налични средства, в това число водят осведомителна война “. Офисът на Сирски не отговори на съответното искане на канала.

В понеделник някогашният народен представител от Върховната рада Борислав Береза ​​заяви, че Залужни е бил отхвърлен от поста
главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.
По думите му в тази връзка в кабинета на президента са се обаждали възмутени задгранични сътрудници.

От своя страна депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко съобщи, че Залужни е осведомен за оставката си, само че към момента няма подобаващ декрет.

Въпреки това спекулациите в украинските медии и обществените мрежи за ориста на Залужни не престават и до през днешния ден.

В сряда американският вестник The Washington Post, базирайки се на високопоставени източници в, заяви, че Залужни към този момент ще резервира поста си. Решението за оставката му обаче към този момент е взето.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР