СподелиНови зловещи заплахи е получила съдия Владислава Цариградска. Това разкри

...
СподелиНови зловещи заплахи е получила съдия Владислава Цариградска. Това разкри
Коментари Харесай

Нови заплахи към съдия Цариградска: Ако не млъкнеш, ще бетонираме децата и мъжа ти на дъното на язовира!

Сподели
Нови злокобни закани е получила арбитър Владислава Цариградска. Това разкри самата тя по време на съвещанието на краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов–Нотариуса.

Цариградска разгласи, че тя и фамилията й живеят при извънреден стрес през последните седмици.

Съдийката разкри пред депутатите, че заканите против нея идват на формалния мейл на окръжната прокуратура в Плевен, където работи тя.

„ Една от заканите е, че ще ми изкормят гениталиите, в случай че не млъкна. Това бе получено на 19 февруари. Вчера градацията продължи. Не го поисквам на никой родител това, а аз съм родител на три деца.

„ Кажете на арбитър Цариградска, че в случай че не млъкне, мъжът и децата й ще са с бетонирани крайници на дъното на язовира “, гласи мейлът.

Кой ме заплашва и кой желае аз да мълча, в случай че Нотариуса е мъртъв от януари?, запита съдията.

„ Тук преди мен трябваше да седне Борислав Сарафов “, моли тя пред комисията.

В комисията с изключение на арбитър Владислава Цариградска е и прокурор Невена Зартова, както и гръцките предприемачи Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, заплашвани от Мартин Божанов.

В началото на съвещанието арбитър Цариградска изясни, че съзнателно упорства да седне надалеч от Зартова. „ Не съм там, където е мястото за чувания, защото професионалната ми чест и достолепие ме карат сега да не седна там, където е сътрудника Зартова. Ако не уважите това мое искане може и въобще да не допринеса до вашия спор през днешния ден “, предизвести тя депутатите.

„ Имам задоволително доказателства, че Невена Зартова е съдействала Мартин Божанов да придобие този пъклен облик в обществото и правосъден чадър над него “, съобщи Владислава Цариградска и акцентира, че има вяра, че тя също има принос към заканите против нея и фамилията й.

„ Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, както и държавният инструментариум, разполагат с най-съкровените секрети на доста от нас, позволявам, че и на стоящи тук на тази маса “, добави съдийката.

Преди началото на съвещанието ръководителят на комисията Никола Минчев разяснява, че за него не е проблем да препрати на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет листата с имена на магистрати, които са членували в частния клуб на Нотариуса. За да се огласят имената обаче, те би трябвало да бъдат доказани по институционален ред.

Самата Цариградска също отхвърли да заяви обществено съответни магистратски имена. „ Смятам, че в случай че стартира тук някакво обществено следствие, то би попречило на едно вероятно същинско следствие. Прекалено рисково е да се подмятат имена на настоящи магистрати и аз мога да нанеса големи вреди на избрани сътрудници. С това се зае съдийската гилдия, а истината може да излезе през делата “, съобщи тя. А на настояванията на избрани депутати да уточни кои политически сили засяга в своите изказвания Цариградска отговори сбито: „ Искате да ги кажа и да ускоря осъществяването на заканите против мен ли? “

Съдия Владислава Цариградска към този момент бе изслушана от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет по отношение на проблема Мартин Божанов – Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с така наречен частен клуб за магистрати. Тогава тя съобщи, че един от методите да бъдат подчинявани съдиите е да бъдат набедявани магистрати. В тази машина за напън вземат участие висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от профилираното правораздаване, уточни Цариградска. Твърди, че офанзивите против нея са почнали през 2018 година

„ В нито един миг не се е поставял въпросът за моя отказ. Никога никой не е считал, че съм пристрастна. За групата на Божанов аз излязох пристрастна и че желая да му навредя. Информацията против мен е получена на флашка. Тогава не е основен прокурор Иван Гешев, а Сотир Цацаров “, акцентира Цариградска, представена от Дарик.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР