СподелиНие, от ПП-ДБ, поставяме хората на първо място. В последните

...
СподелиНие, от ПП-ДБ, поставяме хората на първо място. В последните
Коментари Харесай

Асен Василев: Ние дадохме много повече пари за хората

Сподели
Ние, от ПП-ДБ, слагаме хората преди всичко. В последните 3 година организирахме икономическа политика, която беше много по-различна. Направихме баланс на вложенията – да не се влага единствено в инфраструктура, а и в човешкия капитал. Това съобщи по Българска национална телевизия съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

Той напомни, че по време на ръководството на Промяната е реализиран сензитивен растеж на приходите.

„ Голямата ми горделивост като финансов министър е, че инвестирахме в хората през образованието, опазването на здравето, заплатите. Учебниците към този момент са безвъзмездни до 12 клас, дават се помощи за първия образователен ден. Това оказа помощ на младите фамилии. И в случай че погледнем демографската картина за м.г., ще забележим, че 46 000 души са пристигнали да живеят в България. Това е един приблизително огромен град. Имаме и 600 деца родени вповече “, уточни Василев. Той добави, че за първи към този момент не сме последни по приходи в класацията на 27-те страни в Европейски Съюз, и сме отлепили от дъното.

Асен Василев съобщи, че на конференцията на ПП-ДБ през днешния ден е била показана финансовата стратегия на обединението. В нея се планува минималната заплата у нас да стигне 1000 евро, а междинната – 2000 евро за страната. По думите на Василев това не е невероятно, в случай че се резервира темпът на напредък на Брутният вътрешен продукт, какъвто е бил през последните 3 година

„ Ако Бойко Борисов желае да поддържа нашия проект при разглеждане на бюджета, е добре пристигнал “, отговори Василев на въпрос дали ПП-ДБ би се коалирала с ГЕРБ.

На въпрос за какво вложители си потеглят от България, Асен Василев отговори, че това са тези, които са пристигнали у нас поради евтината работна ръка. А откакто приходите са се вдигнали, те избират да изоставен страната.

„ В същото време идват вложители, които могат да заплащат. Това е пътят да станем богата страна “, сподели още Василев.

Той изясни, че в листите на ПП-ДБ са направени промени, като е разширено наличие на хора от гражданския бранш – от опазването на здравето и образованието.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР