СподелиНе виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите. Не очаквам на

...
СподелиНе виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите. Не очаквам на
Коментари Харесай

Асен Василев: Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите

Сподели
Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите. Не чакам на идващите избори да можем да взаимодействаме с ГЕРБ, в случай че там не стане извънредно трагична смяна, която действително да разреши да се случат промените в страната.

Това сподели пред публицисти в Пловдив съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Асен Василев.

Бившият финансов министър, дружно със съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и експремиера акад. Николай Денков, участва на открит диалог с Никола Минчев и поддръжници на партията в Римския стадион в града.

Този парламент, който идва, по този начин както аз виждам, е че поддръжката, която можем да получим от страна на ГЕРБ, е изчерпана, уточни Василев.

По думите му повода е, че ГЕРБ са ги подкрепяли, до момента в който промените са били на хартия.

В момента, в който промените трябваше да станат същински, ГЕРБ отхвърлиха да подпишат съглашение, че нещо такова ще се случи, камо ли да поддържат такова нещо, акцентира съпредседателят на Политическа партия, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че измененията не са нещо нереално.

„ Става въпрос за това да има почтени състезания на всички места, съдът да работи и хората да му имат вяра, прокуратурата, Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), Министерство на вътрешните работи и службите да не се употребяват като бухалки, да имаме почтени избори, каквито имахме единствено по времето, когато Бойко Рашков беше министър “, разяснява Василев.

Асен Василев разяснява и тематиката с контрабандата, която през последните седмици коства оставката на шефката на митниците и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Ако в действителност има контрабанда, някой е вдигнал бариерата на границата, някой началник на промяна и на граничен пункт си е затворил очите. ДАНС или са създали контролно произвеждане и всичко това са го следили в действително време, или не са разбрали, или някой в ДАНС също си е затварял очите “, разясни той.

Николай Денков уточни, че в хода на договарянията е споделил на Мария Габриел, че изборът на Борисов е или европейското развиване на България с Мария Габриел, или предишното си с Пеевски.
„ И Борисов избра Пеевски, по тази причина отиваме на избори, тъй като те желаят да си живеят там, където са живели преди 10-15 години “, добави Денков.
Ние се връщаме назад при хората, тъй като силата на смяната не е в политиците, а при хората, сподели Кирил Петков.

Според него посредством „ кални акции “ се прави опит хората да се отчуждят и да се откажат да гласоподават.

„ Признавам си грешката, че повярвах, че промените, които започнахме с всички закони, можеха да продължат и с назначенията,

само че видяхме, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не са подготвени да дадат властта, добави Петков.

Отношение по тематиката с основния секретар на Министерство на вътрешните работи взе и Николай Денков.

Казах, че Живко Коцев е заплашван от и.ф. основен прокурор, напомни Денков.

Според него акцентът би трябвало да бъде върху това, че антикорупционната комисия, и.ф. основен прокурор и ДАНС „ са спретнали едно мероприятие “ по отношение на основния секретар без да са потвърдили нищо.

Те би трябвало да обяснят, в случай че е имало канали за корупция, кой ги е покривал, кой е пускал камионите, с цел да знаем каква е същинската картина, добави Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР