СподелиНе очаквам драма, може би ще се създадат медийни драми.

...
СподелиНе очаквам драма, може би ще се създадат медийни драми.
Коментари Харесай

Радан Кънев: ГЕРБ пожела избори и си ги получи. Белята е направена

Сподели
Не чакам драма, може би ще се основат медийни драми. Всичко е въпрос на малко диалози, ще се откри вид. Това сподели по БТВ евродепутатът Радан Кънев в отговор на въпрос има ли заплаха от конституционна рецесия при съставянето на първото служебно държавно управление след конституционните промени.

Много по-добре е да има салда. Предишният вид сподели, че води до рискова свръхконцентрация на власт там, където не би трябвало да се основава, добави той.

Евродепутатът разяснява и провалената ротация на държавното управление.

Има политически обстоятелства – партията която държеше мандата, излезе и сподели, че няма да го осъществя. Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи. Въпросът оттук насетне е какво вършим както общество в тази сериозна обстановка, в която сме сложени, акцентира Кънев.

По думите му, рисковете, които рухването на държавното управление и предварителните избори основават пред България, са доста и са доста съществени.

Предупреждавахме за тях, в този момент към този момент белята е направена и би трябвало да посрещаме тези опасности. За кой ли път в обстановка на безпорядък и безредие би трябвало да се оправяме с проблеми, които изискват работещо държавно управление, уточни Радан Кънев.

Ясно е, че това държавно управление с това болшинство, което имаше, беше преимущество за България и гарантираше принадлежността на България към НАТО и към Европейския съюз. Сега сме изправени пред безредие. На второ място е стопанската система на България – стопанската система и земеделието изискват законови промени. През тези девет месеца значително стопанската система беше отърсена от корупционния напън. В момента работещите законови решения още веднъж се отсрочват за неопределен срок, защото Народното събрание към този момент работи в избирателен режим. Направи се някаква основа да се реформира правосъдната система, да се проверяват бруталните нарушавания и злоупотреби в правосъдната система. Всичко това стопира оттук насетне за неопределен срок, означи Кънев.

Като основен систематичен риск мога да дефинира това, че на 9 юни освен се организират евроизборите, а стартират договарянията с кого Европейският съюз ще се движи в идващите 5 година Това е един голям спор. В този миг България ще се намира във вихъра на хаоса, няма да има болшинство за избран интервал от време. В тази обстановка на искрено безредие ние ще отсъстваме от най-важния спор. Въпросът ще е по какъв начин посрещаме рецесиите. Трябва да преодолеем вредите, да излезем от тази тежко самопричинена рецесия и да се върнем на релсите на действително работещата политика оптимално бързо след изборите. Българските жители ще създадат своя избор дали желаят обществото да върви напред, сподели още евродепутатът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР