СподелиНе мога да бъда на една маса с хора, които

...
СподелиНе мога да бъда на една маса с хора, които
Коментари Харесай

Мария Габриел за възможната смяна на министри: Не подхождам с презумпция, че някой трябва да бъде сменен

Сподели
Не мога да бъда на една маса с хора, които имат антибългарски и антиевропейски прояви. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Габриел разяснява присъединяване ни на срещата на ОССЕ в Скопие. Тя посети районен съд Македония за няколко часа и си отпътува преди идването на съветският външен министър Сергей Лавров.

„ Бях в Скопие, с цел да уважа председателството на ОССЕ. Освен това имаше вечеря на европейските водачи, където всеки един от нас трябваше да съобщи, че ние сме там, тъй като не желаеме да подпишем гибелта на ОССЕ “, сподели външният министър.

„ След тази вечеря не считам, че наличието ми трябваше да е физическо там, по тази причина съм си тръгнала. Не желая да участвам с представители на страни, която ни е определила като неприятелска “, сподели Габриел.
Вицепремиерът Мария Габриел разяснява дали ще се стигне до ротация и устойчиво ли е държавното управление на акад. Денков.
„ Нещата са разнообразни в добра посока.Излизат двете съществени партии, които поддържат държавното управление и споделят, че има потребност от механизъм, който разрешава да се вършат назначения, да се вземат решения. Само да припомня, че приказвам за това от месец май, още преди съставянето на държавното управление. Самият факт, че има доста огромна изясненост и можеш да отстъпиш крачка обратно в името на това да има бистрота при вземането на решения, в името на това да има механизъм, който да даде резистентност на процеса на взимане на решения. Това е позитивно “, сподели тя.

По отношение на кадровите промени отпред на НЗОК, Габриел подсети, че е външен министър и вицепремиер, а не политически водач.

„ В името на това да има развой, който да е годен за всички назначения, се направи крачка обратно и за единия и за другия претендент. Никой не е прекрачил границата на пълномощията си “, сподели тя и добави, че са един екип.

Не подобавам по никакъв метод с презумпцията, че някой би трябвало да бъде заменен, добави Габриел на въпрос дали ще има промяна на министри.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР