СподелиНапрежението сред партньорите в управляващата сглобка продължава, след като от

...
СподелиНапрежението сред партньорите в управляващата сглобка продължава, след като от
Коментари Харесай

Напрежението в управлението не стихва: ГЕРБ настояват за споразумение, ПП-ДБ искат първо ротация

Сподели
Напрежението измежду сътрудниците в ръководещата сглобка продължава, откакто от ГЕРБ обявиха, че ще предложат съдружно съглашение, за което упорстват да бъде подписано преди ротацията.

Офертата на Борисов пристигна нощес и беше направена персонално от водача на ГЕРБ като контрапредложение на настояването на ПП-ДБ за сключване на меморандум за ръководството през идващите 9 месеца.

Без да попадат в тези диалози от Движение за права и свободи дефинираха предлагането на ПП-ДБ като опит за „ делкане “ на властта, като последваха и поредност от по адрес на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов.



Национално отговорно е договарянията да стартират незабавно, настоя Кирил Петков, който съобщи, че от ПП-ДБ не са подготвени да подпишат съдружно съглашение, преди да са минали 9-те месеца ръководство отпред с Мария Габриел.

„ Сглобката, както я нарекохме, в този момент би трябвало да си довърши вторите 9 месеца от тази работа. Ако забележим, че ГЕРБ действително са подготвени да свършат тази работа и да забележим, че тези регулатори работят, имаме правосъдна система, служби, които работят и са реформирани, тогава, след 9 месеца, може да приказваме за съдружно съглашение “, съобщи Петков пред публицисти.

Според него до тогава не може да се приказва за съдружно съглашение, преди да има гаранции, че промените ще се случат до дъно.

„ Нека да забележим документа на ГЕРБ, обаче няма да влезем в коалиция и коалиция като коалиция няма да има, до момента в който не забележим, че промените са се случили. Време е да запретнем ръкавите. Време е да забележим по какъв начин действителните промени ще продължат, тъй като ние не се споделяме „ Продължаваме ръководството “. Ние се споделяме „ Продължаваме промяната “. Трябва да ни покажат, че смяната ще продължи, с цел да има късмет това ръководство да продължи “, разяснява той.



ГЕРБ: Или съглашение, или избори

От ГЕРБ обаче държат на подписването на съдружно съглашение и няма да правят отстъпка от това изискване, с цел да продължи работата на държавното управление.

„ Ние желаеме ясно съдружно съглашение до края на мандата, с цел да е ясно към какво се сплотяваме, какви са цели ни, тези на Политическа партия и по какви стъпки да вървим “, сподели зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Съюз на демократичните сили Деница Сачева на брифинг в Народното събрание.

„ Корупцията и правосъдната промяна не престават да са съществени тематики, само че това не значи, че всички останали браншове в България би трябвало а не престават да тънат в безвремие “, безапелационна бе Сачева, представена от БНР.

По думите ѝ „ по тази причина ГЕРБ няма да отстъпи от това да води диалози и договаряния за съдружно съглашение “.

Другият зам.- ръководител на ПГ Теменужка Петкова упрекна ПП-ДБ в политическо двуличие.

„ Изявлението на премиера Николай Денков, че документът, по който ГЕРБ-СДС работи, трансформира целите на държавните управления и задачата е да се овладеят министерски кресла, не дава отговор на истината и е измама “, съобщи тя.

„ Костадин Костадинов съобщи, че от ПП-ДБ са търсили предходната седмица болшинство с „ Възраждане “, с цел да се отхвърли контракт с „ Уестингхаус “, а в това време меморандумът, който те оферират на нас за ръководство, показват, че изрично би трябвало да се забранят плаващите болшинства. Кога си откровени сътрудниците от ПП-ДБ “, пита Петкова.



Тома Биков добави, че задачата е да се сътвори механизъм за взимане на решение, който в този момент отсъства.

„ Оттам-нататък се случват всички порочни практики и това, че никой не може да носи отговорност за ръководството. Защото тази структура, която сега съществува, подготвя към подмолни диалози и подмолно взимане на решение, освен тук в Народно събрание, никой не знае кой министър какво прави и с кого се договаря и на каква база “, уточни Биков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР