СподелиНа консултациите при президента преди връчването на мандат за съставяне

...
СподелиНа консултациите при президента преди връчването на мандат за съставяне
Коментари Харесай

„Може и друга конфигурация, но тя ще е много трудна“: ДПС на консултации при Радев без Пеевски

Сподели
На консултациите при президента преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление групата на Движение за права и свободи беше показана единствено от единия съпредседател – Джевдет Чакъров.

Въпреки че ръководителят на парламентарната група на партията Делян Пеевски е главното острие на партията в Народното събрание, през днешния ден той не пристигна в президентството. През последните седмици той насочи и директни обвинявания против президента Румен Радев, наричайки го „ Мистър Кеш “, като даже заприказва за тъмна стаичка в президенството, в която се съхраняват пари.

„ Ако двете ръководещи обединения ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) се схванат и има ротация, Движение за права и свободи ще продължи същата политика – да бъде фактор на непоклатимост и рационално да поддържа това, което счита, че е в интерес на хората “, съобщи през днешния ден при президента Йордан Цонев.



От своя страна Джевдет Чакъров разяснява, че за политическата обстановка, в която се намира страната и консултациите, които се организират, Движение за права и свободи не е трансформирала позицията си.

„ Надяваме се, главните субекти да намерят формулата, в случай че не – постоянно има опция да се откри друга настройка, само че сякаш тя ще бъде много сложна, разяснява Чакъров договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ “, счита той.

По думите му страната би трябвало да бъде постоянна.

„ В това отношение позицията на Движение за права и свободи не се е трансформирала – да се откри формула за ръководство в сегашния миг предвид на политическата обстановка и комплицираната геополитическа обстановка. Нашата поддръжка постоянно е била предвидима и поредна “, добави Чакъров.



„ Да, ние бяхме главен фактор на непоклатимост в първите девет месеца на това ръководство “, уточни от своя страна Йордан Цонев и напомни, че Движение за права и свободи са имали градивна роля при съставянето на кабинета с министър председател Николай Денков, водени от разбирането, че страната би трябвало да излезе от тази политическа рецесия, в която се намира повече от две години.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР