СподелиМоже ли детето ви да върже само връзките на обувките

...
СподелиМоже ли детето ви да върже само връзките на обувките
Коментари Харесай

Детето ви не може да се справи с връзките на обувките. Трябва ли да сте притеснени?

Сподели
Може ли детето ви да върже единствено връзките на обувките си? Ако не – ето какво може да значи това и какво би трябвало да се направи.

Според психолога Теодора Пампулова има наклонност от ден на ден младежите, които идват в кабинета ѝ за съвещания, да не могат да вържат сами връзките на обувките си.

„ Все по-често ми се случва в кабинета да идват младежи (13-17г.), които не могат да си връзват връзките на обувките. Това са деца в норма. Това не е главната причина за визитата им, несъмнено. Те са тук за друго – тревога, нехайство, липса на другарства, проблеми в учебно заведение и така нататък “, написа тя на страницата си във Facebook и задава въпроса:

И в този момент ще си кажете: Какво общо имат връзките за обувки?

Според нея това демонстрира, че в живота си децата са оптимално улеснени от родителите и доста неща не богат да свършат сами.

Психологът изяснява:

Децата ни са улеснени оптимално в живота си – родителите ги водят с колата на учебно заведение, събират им раниците, пишат им домашните, подреждат им стаите и им връзват връзките на обувките (или има купуват еластични, с цел да е по-лесно!). И всичко това, вместо да ги научат по какъв начин да го вършат сами.

Често родителите не желаят децата да пораснат и неосъзнато блокират оправянето им с нещата от живота. Защото по този начин, децата ще останат с тях и ще зависят от тях доста по-дълго.

Моля ви, научете детето да си връзва обувките… и да се оправя в живота! Не правете нещата вместо него!

Детето принадлежи на света!
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР