СподелиМинистерството на външните работи не е предоставяло разрешения за честване,

...
СподелиМинистерството на външните работи не е предоставяло разрешения за честване,
Коментари Харесай

Външно министерство отрече да е давало разрешение за честване пред съветски паметник

Сподели
Министерството на външните работи не е предоставяло позволения за честване, проведено от посолството на Руската федерация в София, оповестяват от ведомството на уеб страницата си.

Припомняме, че през днешния ден се развихри скандал към отбелязването на Деня на руската войска пред паметника-костница на руските воини в столичния кв. „ Лозенец “. В абсурда беше намесен и кметът на София Васил Терзиев, който разяснява, че възбраната на честването не била в неговите пълномощия, а на Министерство на външните работи.

Сега от Външно министерство отвръщат и декларират тъкмо противоположното – че даването на позволения или отводи за провеждането на събития не зависи от тях и в съответния случай че способен орган е кметът на Столична община или оправомощено от него длъжностно лице.

„ Съгласно наредбите на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, Министерство на външните работи следва да бъде известено по открития ред от страна на дипломатическите задачи, упълномощени в България за мероприятие, което съответната дипломатическа задача има намерение да провежда за информиране на способените български органи за предприемане на съответните ограничения за сигурност “, пишат от Министерство на външните работи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР