СподелиЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е известен с политическото си

...
СподелиЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е известен с политическото си
Коментари Харесай

След изказване на Лена Бориславова Борисов промени позицията си от вчера

Сподели
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е прочут с политическото си извъртане и честата промяна на позицията си. Поредният подобен случай се следи към разногласията, свързани с идната ротация в ръководството и това кой ще наследи външно министерство.

Вчера, пред публицисти, Борисов изрично зави, че ГЕРБ няма да излъчат различен човек от ГЕРБ за поста на външен министър, с изключение на Мария Габриел, като желанието им е тя да съвместява два поста – министър председател и външен министър..

„ Изходът е Мария Габриел да е министър председател и външен министър, а Денков да си остане вицепремиер и министър на образованието “, сподели тогава той.

След през целия ден спекулации и говорене от страна на разнообразни политици, анализатори, коментатори и всевъзможни хора с мнение, тази заран в ефира на Нова телевизия някогашният народен представител от ПП–ДБ Лена Бориславова напомни на Борисов, че в света единствено три страни съвместяват поста министър председател и външен министър и това за Катар, Самоа и Фиджи.

„ Няма сделка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са единствените страни, които съвместяват позициите на министър председател и външен министър. Няма европейска страна, която си разрешава сходно нещо “, сподели Бориславова пред Нова телевизия.

След това изявление Борисов очевидно се усети, че в настояването му няма никаква логичност и внезапно промени мнението си. Той към този момент не държи Мария Габриел да е външен министър, а просто упорства за външен министър от ГЕРБ.

„ ГЕРБ упорства да си резервира външно министерство, съгласни сме министър да е и различен човек, не Мария Габриел “, съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов през днешния ден.

Защо Бойко Борисов желае толкоз настоятелно да държи в ръцете си външнополитическите канали на държавното управление и да има и министър председател и външен министър от ГЕРБ можем единствено да гадаем, до момента в който следим по какъв начин се развиват договарянията към новото държавно управление.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР