СподелиЛевите лидери от Европа се събраха на конгреса на Партията

...
СподелиЛевите лидери от Европа се събраха на конгреса на Партията
Коментари Харесай

Левите лидери на Европа се събраха в Рим, за да изберат кандидат за председател на ЕК

Сподели
Левите водачи от Европа се събраха на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в италианската столица Рим, с цел да изберат своя общ претендент за идните европейски избори. Това е актуалният еврокомисар за работните места и обществените права Никола Шмит. 

„ Рим е градът, в който преди съвсем 70 години европейците станаха очевидци на исторически миг. Мястото, където се роди този прелестен план за мир, който назоваваме Европейски съюз “, сподели Стефан Льовен, президент на ПЕС.

„ Съюз, който щеше да остане единствено една далечна концепция, в случай че не бяха милионите жители, водени от дълбоката решителност да преминат от годините на съсипия към нова епоха на мир и взаимност. Рим ни напомня за това “, уточни Льовен.

По думите му нищо не може да се случи без мечтатели.

„ За нас Европа значи развиване, народна власт мир, взаимност “, уточни той.

Льовен съобщи, че за социалдемокрацията е значимо да се основават благоприятни условия.

Той съобщи, че би трябвало да се борим против тероризма.

„ Израел и Палестина имат право на мир и сигурност и сами да вземат решения. Ние заставаме изрично против тероризма и човешкото страдалчество. Осъждаме и повишаването на антисемитизма в Европа “, сподели Льовен. „ Трябва да поддържаме начинания, които водят до прекратяването а огъня “, посочи той.

По отношение на нарушената среда за сигурност Льовен съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да продължава да поддържа Украйна.

„ Не можем в никакъв случай да позволим политиката на мощ да заплашва интернационалното право “, означи той.

Льовен посочи още, че битката на съветския опозиционен водач Алексей Навални е стимулирала продължаването на отстояването на човешките права на жителите.

„ Дойде пандемията, след това войната в Украйна,  социалдемократичните хрумвания бяха тези, които ни избавиха и ни помогнаха “, разяснява испанският министър председател Педро Санчес.

„ Чрез самодейността SURE спасихме милиони работни места, станахме очевидци на фрапантно нарастване на потреблението на чиста сила. Ето за какво Никола Шмит е доста повече от претендент на европейските социалисти, той е претендент на всички тези хора, които резервираха работните си места по време на Коронавирус и които имат вяра за бъдещето “, сподели испанският министър-председател.

„ Десният екстремизъм нараства, всичко, което сме постигнали до момента, е заложено на карта – нашата обществена стопанска система, нашето заслужено общество и нашите човешки права “, сподели още Санчес.

Антонио Коща, министър-председател на Португалия, подчертава върху актуалните провокации пред Европа и неотложната потребност от прогресивни решения. В своето изявление Коща акцентира значимостта от справяне с инфлацията, сполучливия преход през две трансформации – зелената и цифровата, както и даването на решения свързани с действителна европейска индустриална политика за нови и по-добри работни места.

„ Нашата задача е да осигурим тези решения. Прогресивният ни отговор не е да отречем или да се предадем предпредизвикателствата “, съобщи Коща.

„ Вярваме в мощната обществена основа и в обществения разговор. Гордеем се, че Никола Шмит е лицето на нашата акция, сподели още той.

Датската министър-председателка Мете Фредериксен означи, че за тези европейски избори сигурността ще е от водещо значение. Тя сложи акцент върху поддръжката на Европейски Съюз за Украйна. Фредериксен уточни още, че сигурността и мирът са от основно значение и за Израел, и за Палестина.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР