СподелиЛаптопи, телефон, документи, дискове, касети. Това са част от иззетите

...
СподелиЛаптопи, телефон, документи, дискове, касети. Това са част от иззетите
Коментари Харесай

Лаптопи, телефон, документи, дискове: Ето какво е изнесла прокуратурата от дома на Еврото. Имало ли е компромати?

Сподели
Лаптопи, телефон, документи, дискове, касети. Това са част от конфискуваните доказателства от парцелите на Петьо Петров-Еврото, оповестява Антикорупционният фонд и разгласява протоколите от изземванията.

Според документите – единият за пртърсване  апартамент на улица “Свиленица ” наоколо до фамозния ресторант “Осемте джуджета ”, както и списък на конфискуваните материални доказателства при претърсването на този и различен апартамент в същата постройка, процесуално-следствените дейности се правят в дребните часове на 30 май 2023 година

Тези дейности са във връзка със стремително формираното в Софийска районна прокуратура (СРП) следствие, откакто ден по-рано АКФ разгласява получени по е-поща фотоси на усмихнатите Петров и тогава заместник-главния прокурор Борислав Сарафов пред „ Осемте джуджета “.

Оттам парцелите на Петров са конфискувани два компютъра, един мобилен телефон, напечатани и ръчно изписани документи, както и разнообразни носители – компактдискове, лентови носители, касети с ленти, даже една дискета.

Съдържанието на всички осведомителни носители е незнайно.

Тези материални доказателства, дружно със събраните при другите дейности по следствието, са изпратени на 09.06.2023 година от СРП на Върховния касационен съд (ВКС).

Там по новоприетия механизъм за без значение следствие на основния прокурор и неговите заместници би трябвало да се управляват сигналите против тях, като се препратят към специфичния прокурор по следствието на високопоставените ръководители на прокуратурата. Докато се чака назначението на подобен обаче и откакто следствието на СРП е признато от СГП по подготвеност (тъй като касае и други магистрати), прокурорът Йордан Петров от СГП изисква и получава тези материални доказателства от заместник-председателя на Върховен касационен съд.

Така във фактическата власт на СГП попадат голям брой материални доказателства с незнайно наличие, които евентуално биха могли да касаят редица административни ръководители в прокуратурата, включително и такива на самата СГП.

За чиято съгласуваност с незаконната мрежа към Петьо Еврото приказват няколко очевидци в следствието на СРП.



Към събраните материални доказателства от парцелите на Еврото в България би трябвало да се прибавят и тези от негови парцели в Гърция след изпратени от СРП европейски заповеди за следствие до южната ни съседка, които също са се озовали в СГП.

И за които клюки из коридорите на правораздаването приказват, че били с доста по-интересно наличие, към което „ нездравословен интерес “ показали някои административни ръководители в прокуратурата.

Какво в действителност е имало на тези осведомителни носители, конфискувани от парцелите на Еврото в България и Гърция?

Едва ли в миналото ще научим. Предвид метода на администрирането им по сегашния проблем и множеството обществено известни данни за това какво се е случвало обратно в годините с материални доказателства по знакови каузи.

Според показанията на някогашната брачна половинка на Еврото – Любена Петрова, и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов е идвал за работни срещи с Петьо Петров в „ Осемте джуджета “, „ в случай че не всеки ден – през ден “.

Сарафов и Петров са били съдружници – единият в системата, другият – отвън нея, твърди Петрова и добавя, че актуалният градски прокурор на София Емилия Русинова е била на заплата от 10 000 лв. на месец против осъществяването на избрани задания – осъществяване на разпити „ по избран метод “, покачване или неповдигане на обвиняване.

Сарафов също е взимал пари от Петров, само че по-големи, съгласно случая – и по 100 000, и по 200 000 лв..

Според Любена Павлова тези срещи, както и всички останали срещи в „ Осемте джуджета “, са записвани от Петьо Петров и записите съществуват. Дали обаче това е наличието на конфискуваните от жилищата на Еврото материални доказателства, не е ясно.



В поредицата си от АКФ към този момент разгласява и показания, дадени от прокурор Русинова, от които излиза наяве, че тя фактически е била в близки връзки с Петьо Петров и е посещавала ресторанта му. Тя изяснява, че с него ги сближават фамилни връзки и споделя, че евентуално Еврото е повлиял за кариерното издигане на Иван Гешев за основен прокурор, само че не и за нейното.

От показанията ѝ още излиза наяве, че Петьо Петров е бил главният човек, който е движил дейностите по следствието на аферата „ КТБ “.

Още вести от деня – четете тук
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР