СподелиКовчегът с тленните останки на българския патриарх Неофит ще бъде

...
СподелиКовчегът с тленните останки на българския патриарх Неофит ще бъде
Коментари Харесай

Изпращат патриарх Неофит с лафета, използван последно за погребението на цар Борис III

Сподели
Ковчегът с тленните остатъци на българския патриарх Неофит ще бъде превозен до храма „ Света Неделя “ с военния лафет, който за последно е употребен при погребението на цар Борис III.

Лафетът е шаси, върху което се слага оръдие. Конструкцията е била пригодена за превозване на ковчега с тленните остатъци на последния български монарх и в този момент ще бъде употребен едвам за повторно.

Архимандрит Стефан от Троянския манастир, който е уредник на литийното шествие, което ще се организира дружно с гвардейската част, съобщи в изявление за bTV, че лафетът е исторически и военните са съумели да го приведат в приложимост единствено за два дни.

Заупокойната света литургия беше отслужена в 9:30 часа.



В 11:00 ч. в Патриаршеска катедрала „ Свети Александър Невски “ ще стартира опелото.

В 12:00 ч. от площад „ Св.Александър Невски “ ще стартира литийно шествие до митрополитския катедрален храм „ Света Неделя “, където от 13:00 ч. ще бъде извършена гала по заравяне на Негово Светейшество.

Литийното шествие с тленните остатъци на патриарха ще стартира от площад „ Свети Александър Невски “ и ще се организира по маршрут: ул. „ Оборище “, ул. „ Г. С. Раковски “, бул. „ Цар Освободител “, бул. „ Кн. Мария Луиза “ до храма „ Св. Неделя “.

Предвидено е шествието да се движи в последна дясна лента на пътното платно, по посока на придвижването.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР