СподелиКоледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта,

...
СподелиКоледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта,
Коментари Харесай

Президентът и премиерът отправиха послания за Коледа

Сподели
Коледа е. Празник на обичта, на фамилията и на насладата, която споделяме с близки и другари.

Това сподели министър председателят Николай Денков в послание към българския народ.

„ На този ярък ден можем да създадем и освен това – да бъдем дружно и да преодолеем разликите си. Можем да бъдем хора със лично мнение, само че да обсъждаме какво ни сплотява и да се грижим един за различен “, съобщи Денков.

Премиерът изясни, че положителната вест, с която изпращаме тази година е, че множеството българи са с оптимистични настройки за 2024 година

„ Последните допитвания до публичното мнение демонстрират, че съвсем 60% от българите чакат по-добра Нова година. Според Евробарометър, оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето “.



По думите му работата на държавното управление е да обезпечава обществена поддръжка на фамилии с деца и да предложи по-добри условия за кариерно развиване на младите родители.

„ Последните бюджети редовно и доста покачват вложенията в хората. Осигуряваме обществена поддръжка за фамилиите с деца и ще продължим да сътворяваме условия за кариерното развиване на младите родители. България е на второ място по растеж на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се усилват и следващата година. Целта ни е приходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде лимитирана. И към този момент успяхме да я свалим на равнища, по-ниски от преди войната и преди енергийните рецесии “, посочи министър председателят, като добави, че най-голямата смяна, за която се работи, е да се трансформира стопанската система на евтината работна ръка в стопанска система на високата добавена стойност.

„ Вече привличаме стратегически вложители, които ценят знанията и уменията на българите и желаят да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-хубавата обществена стратегия е хората да имат постоянна и добре платена работа “, сподели той.

„ Вече виждаме първите резултати от тези старания. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се покачва. За първи път след началото на прехода фамилиите още веднъж влизат в модела с две деца.

А децата на България би трябвало да порастват и да развиват качествата си тук, в родината си. Във времена на провокации всички ние се нуждаем от религия в бъдещето и от примирение пред разликите, с цел да изградим по-успешна страна. По-добри сме, когато сме дружно – и в грижите, и на празника “, заключи Денков.

В светлите празнични дни поисквам здраво здраве, духовни сили и сърдечна наслада във всеки български дом,

написа президентът Румен Радев във Facebook по случай Рождество Христово.

Нека вярата и вярата ни сплотяват за благословени каузи и плодородни намерения в името на мира, преуспяването на нашия народ и положителното бъдеще на България, пожелава президентът.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР