СподелиКоалиция Продължаваме промяната – Демократична България“ се регистрира за участие

...
СподелиКоалиция Продължаваме промяната – Демократична България“ се регистрира за участие
Коментари Харесай

ПП-ДБ след регистрацията за изборите: Някои искат да се върнем във времената, когато се крадяха цели магистрали

Сподели
Коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ се записва за присъединяване в изборите. Съпредседателите на обединяването Кирил Петков и Асен Василев, ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов и членът на Изпълнителния съвет на „ Да, България “ Божидар Божанов внесоха в Централната изборна комисия нужните за регистрация документи със 7575 подписа.

Ще се фокусираме върху бъдещето на България – върху младите, върху образованието, върху опазването на здравето, сподели пред публицисти след регистрацията Кирил Петков. Много от другите партии са фокусирани в предишното. Някои от тях желаят да се върнем във времената на Народния съд, други желаят да се върнем при започване на прехода и мутренските години, трети желаят да се върнем във времената, когато се крадяха цели автомагистрали. Нашата коалиция се концентрира върху бъдещето и върху младите, добави Петков.

Попитан какъв брой депутати ще успее да вкара обединението в идващия парламент, Асен Василев означи, че това зависи от гласоподавателите.

В отговор на въпрос дали „ Продължаваме промяната – Демократична България “ стои зад офанзивата против номинираната от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили за български еврокомисар Екатерина Захариева, Василев уточни: „ Още през 2009 година България имаше трагичен опит с Румяна Желева, а тогава ние изобщо не съществувахме като партия. Там си има процеси на инспекция и тези процеси са много прецизни. Всеки, който се предлага за европейски пост, би трябвало да е подготвен на много прецизна инспекция “.

Нашата коалиция, която е мобилизирана и добре подредена, има сериозната упоритост да завърши със служебната власт, тъй като страната, обществото, народът чака от нас умерено битие, а не непрекъснато да бъде на тестване. Нашата упоритост е в това да създадем болшинство, което да излъчи постоянно държавно управление, съобщи Атанас Атанасов, представен от novini.bg.

Смятаме акцията ни да бъде положителна, считаме да се борим за връщане на доверието на хората, разяснява Божидар Божанов. Попитан по кое време „ Да, България “ ще си избере нов водач, Божанов посочи, че следва насрочване на национална конференция, само че към момента няма дата.

В отговор на въпрос какви са първите му усещания от новия вътрешен министър Атанас Илков, Атанас Атанасов сподели: „ Да се надяваме да си свърши работата с пазаруването на гласове. Ние ще предоставим задоволително изобилен материал от предни избори за тези злоупотреби. Надявам се да съответните системи в Министерство на вътрешните работи за противопоставяне да бъдат мобилизирани “.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР