СподелиКоалиция БСП – Обединена Левица“ внесе документи и 9999 подписа

...
СподелиКоалиция БСП – Обединена Левица“ внесе документи и 9999 подписа
Коментари Харесай

Зафиров отмени регистрацията на БСП-Нинова в ЦИК и направи нова

Сподели
Коалиция „ Българска социалистическа партия – Обединена Левица “ внесе документи и 9999 подписа в Централната изборна комисия (ЦИК) за регистрация за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 27 октомври тази година.

Развълнувани, мокри, изпълнени с оптимизъм и вяра, отговаряйки на повика на времето, отговаряйки на историческия миг, на очакванията на стотици хиляди, дори бих споделил милиони български жители за действителна опция, регистрирахме коалиция от партии „ Българска социалистическа партия – Обединена Левица “, която дава своята ясна, безапелационна поръчка за присъединяване в идните парламентарни избори и за отличен резултат, съобщи пред публицисти изпълняващият функционалностите ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

Отличен резултат значи резултат, който ще ни разреши да бъдем обществения поръчител в идващия парламент, обществен поръчител на българското законодателство, а за какво не и обществения поръчител в идващото ръководство на страната, посочи той.

По-рано през днешния ден Атанас Зафиров пристигна в ЦИК, с цел да изтегли подадените през вчерашния ден от Георги Свиленски и Иван Ченчев документи за регистрация на Българска социалистическа партия като партия за присъединяване в предварителния избор, напомня Българска телеграфна агенция.

По-късно при регистрацията на коалиция „ Българска социалистическа партия – Обединена Левица “ за присъединяване в парламентарния избор, Атанас Зафиров благодари на водачите на политическите партии от обединението, които, по думите му, са показали самообладание и разсъдък и са им дали нужното време, с цел да се оправят с „ този опит за бойкот на лявото обединяване “. Всичко към този момент е наред и даваме своята сериозна поръчка за отличен резултат на идните избори, съобщи той.

На въпрос каква ще е ориста на изключените от Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Иван Ченчев, които към момента са депутати от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, Атанас Зафиров сподели, че упоменатите хора сами са се изключили и от партията, и от обществено-политическия живот с всички свои дейности в последните седмици. Какво ще бъде съответно решението, следва да реши парламентарната група, която през днешния ден има съвещание, на което ще бъде прегледан и този въпрос, добави той.

Попитан по какъв начин ще бъдат редени листите на „ Българска социалистическа партия – Обединена Левица “, Атанас Зафиров сподели, че въпросът за реденето на листи в никакъв случай досега не е участвал в съдружните диалози. „ Всичко е на идейна основа, всичко е в името на цели и правила. Тези диалози занапред предстоят, само че желая да ви уверя, че всяка партия ще откри своето почтено посланичество в бъдещите обединени листи “, добави той.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР