СподелиЖребият за Европейското първенство по футбол през 2024 година (Евро

...
СподелиЖребият за Европейското първенство по футбол през 2024 година (Евро
Коментари Харесай

Теглят жребия за Евро 2024 по футбол

Сподели
Жребият за Европейското състезание по футбол през 2024 година (Евро 2024) в Германия ще се организира през днешния ден (2 декември) в 19:00 часа българско време и ще се излъчва онлайн по Българска национална телевизия. Тегленето на групите ще се състои в зала „ Елбфилхармони “ в Хамбург.

За трето следващо издание в разногласието за европейската купа и трофея „ Анри Делоне “ ще влязат общо 24 тима, 21 от които към този момент си подсигуряваха място на шампионата. Последните три следва да бъдат избрани по време на плейофите през месец март следващата година.

Участниците в жребия за Евро 2024 са разпределени в 4 урни с по 6 отбора, като всички те ще се надяват да бъдат „ целунати “ от шанса и да получат допустимо най-леките противници за еврошампионата през идващото лято.
Урна 1: Германия, Португалия, Франция, Испания, Белгия, АнглияУрна 2: Унгария, Турция, Румъния, Дания, Албания, АвстрияУрна 3: Нидерландия, Хърватия, Словакия, Шотландия, Словения, ЧехияУрна 4: Италия, Швейцария, Сърбия, Уелс/Финландия/Полша/Естония, Босна и Херцеговина/Украйна/Израел/Исландия, Грузия/Люксембург/Гърция/Казахстан
С оглед на наличието на настоящия отличник на Стария континент Италия и коравите тимове на Сърбия и Швейцария в последната урна обаче жребият дава обещание да бъде доста завладяващ и сигурно не е за изпускане.
Програмата за Евро 2024:Групова фаза: 14 юни – 26 юниОсминафинал: 29 юни – 2 юлиЧетвъртфинали: 5 юли/6 юлиПолуфинали: 9 юли/10 юлиФинал: 14 юли

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР