СподелиИзраелските военни съобщиха днес, че при въздушния удар в окупирания

...
СподелиИзраелските военни съобщиха днес, че при въздушния удар в окупирания
Коментари Харесай

Насилието в Западния бряг продължава: Сблъсъци и напрежение на фона на нов кръг от преговори

Сподели
Израелските военни оповестиха през днешния ден, че при въздушния удар в окупирания Западен бряг са поразили задачата си – войник от групировката „ Ислямски джихад “, който бил напът да извърши нахлуване, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Палестинската новинарска организация УАФА заяви, че при удара в град Дженин късно нощес е умрял и 17-годишен юноша, а над 10 души са били ранени.

Израелските военни обявиха, че задачата на удара е бил Ясер Ханун, който през последните няколко седмици е направил няколко набези със пукотевица.
Вчера стана ясно, че израелските сили са се изтеглили от болничното заведение „ Насър “ в линията Газа, съобщи Ройтерс.
Агенцията се базира на известие на министерството на опазването на здравето на палестинския анклав.

Световната здравна организация съобщи, че болничното заведение, която се намира в южния град Хан Юнис, който е вторият по величина в линията Газа, е спряла работа предходната седмица след едноседмична блокада на израелските сили, последвана от техен взлом против здравния комплекс.

Болницата „ Насър “ е втората по величина в линията Газа и е от сериозно значимо значение за палестинската територия.
Междувременно стотици палестинци взеха през вчерашния ден присъединяване в спонтанна проява в северната част на линията Газа.
Те упорстват за повече филантропични доставки, съобщи ДПА.

Освен това демонстрацията беше срещу палестинското ислямистко придвижване „ Хамас “, установяваха очевидци.

Участниците в митинга държаха плакати с надписи „ Долу „ Хамас! “ и „ Искаме да ядем и желаеме войната да свърши – децата ни умират от апетит “.

Очевидци описаха на ДПА, че служители на реда, изпратени от „ Хамас “, са стреляли по посока на стачкуващите, с цел да ги разпилян. Понастоящем няма информация за убити и ранени.

ДПА отбелязва, че не е съумяла по самостоятелен път да удостовери получената информация.

Очевидци описват, че през последните седмици в линията Газа е имало няколко демонстрации, на които хората са упорствали за прекъсване на огъня.
Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се чака през днешния ден да дойде в Париж за нов кръг от договаряния за Газа.
Последните опити да бъде реализирано помирение бяха на 13 февруари в египетската столица Кайро.

Бени Ганц, който е част от военния кабинет на Израел съобщи, че има „ обещаващи начални признаци на прогрес “ към нова договорка за освобождението на заложници.

Разногласията сред Израел и палестинците са за броя на палестинските пандизчии, които би трябвало да бъдат разменени за заложници. Хамас изиска към 1500 палестинци да бъдат пуснати на независимост. Много от тях, обаче, имат смъртни присъди. Бени Ганц предизвести, че в случай че не бъде реализирана договорка израелската войска ще влезе в палестинския град Рафах даже по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който стартира на 10 март.

Насилието в Западния бряг, една от териториите, на които палестинците желаят да обособят самостоятелна страна, се усили преди началото на спора в Газа и продължава със същите темпове и по-късно, като израелските управляващи постоянно правят арести и вземат участие в смъртоносни конфликти, отбелязва Ройтерс.

Израел стартира военната си атака в Газа, откакто на 7 октомври бойци на палестинската ислямистка формация „ Хамас “, наред с други, направиха набези в редица градове и кибуци в южната част на страната, убиха 1200 души и взеха над 250 души за заложници.

Според здравните управляващи в палестинския анклав офанзивата против „ Хамас “ е лишила живота на минимум 29 000 души, довела е до опустошаването на по-голямата част от крайбрежната територия и е принудила огромна част от 2,3-милионнно население на Газа да напусне домовете си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР