СподелиИзраел потвърди, че се сражава със сили на Хамас във

...
СподелиИзраел потвърди, че се сражава със сили на Хамас във
Коментари Харесай

Въпреки напредъка на израелските части Хамас далеч не е победен

Сподели
Израел удостовери, че се бори със сили на Хамас във втория по величина град в Газа. Хан Юнис се беше трансформирал в леговище за бягащите от войната. Сега те би трябвало да изоставен града. „ Не сме ли и ние хора? “, питат те.

Израелската войска продължава да притиска терористичната организация Хамас, оповестява немската обществено-правна медия АРД. Израелските отбранителни сили потвърдиха, че се борят със сили на групировката във втория по величина град в линията Газа Хан Юнис.

„ Военната столица на Хамас “, както израелската войска я назовава, беше дом на повече от 200 хиляди души преди началото на войната, само че в последните седмици се беше трансформирала в леговище на бягащите от северните елементи на Газа, написа „ Ню Йорк Таймс “.

Израелската войска прикани цивилното население да се изнесе към западните елементи на анклава – към границата с Египет и граничния пункт Рафа.

„ Не сме ли и ние хора, за които някой би трябвало да се погрижи? “, пита млад мъж, представен от АРД. „ Докога хората ще бъдат прогонвани? “.
„ Хамас е решен да продължи тази битка “
Въпреки напредването на израелските елементи Хамас надалеч още не е надвит, споделя някогашният консултант на израелското държавно управление Алон Евиатар, представен от немската медия. „ Хамас е решен да продължи тази битка, която води за личното си оцеляване “, споделя той и изяснява, че за тях гибелта се възприема като мъченическа.

Във военно отношение обстановката може и да е безнадеждна за терористичната организация в дълготраен проект, само че Хамас към момента е в положение да нанесе загуби на израелската войска. Военната цел на израелското държавно управление пък си остава унищожаването на Хамас.
Израел възнамерява да наводни тунелите на Хамас?
Един от основните фактори за това е системата от тунели на терористичната организация. Американското издание „ Уолстрийт Джърнъл “ написа, като се базира на американски чиновници, че Израел възнамерява да наводни тунелите с вода от морето.

Израелската войска не е удостоверила тази информация, само че към този момент заяви, че работи по разнообразни способи за разрушение на военния капацитет на Хамас. По данни на израелските военни дотук те са разкрили 800 шахти, водещи към системата от тунели на терористичната организация, от които 500 към този момент са унищожени, написа още АРД.

*Текстът е оповестен в „ Дойче Веле “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР