СподелиИма информация, че шефът на военното разузнаване бригаден генерал Венелин

...
СподелиИма информация, че шефът на военното разузнаване бригаден генерал Венелин
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби

Сподели
Има информация, че шефът на военното разузнаване бригаден военачалник Венелин Венев поддържа контакт с съветските служби. Това съобщи в изявление за БНР съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

„ Мълчах толкоз време, тъй като ми е болно и не желая да водим обществени борби със службите за сигурност, само че той се занимава с това да си взема решение персоналните битови въпроси, като провежда компроматна офанзива против съпредседател на партията, която е мандатоносител “, разяснява Атанасов и продължи:

„ Давате ли си сметка защо става дума? Да не приказваме за цивилното разузнаване, където имаше една друга ужасна спекулация – дадоха им ваучери за извършване на покупки, на които написа, че са от Държавна организация „ Разузнаване “. Ужасна история е секторът за сигурност, само че нашите сътрудници от ГЕРБ и персонално Бойко Борисов отхвърлиха да проведем промяна и да се откри кой за кого работи “.

По думите на Атанасов би трябвало радикална промяна на службите за сигурност.

Случващото се в Министерство на вътрешните работи и в „ Митници “ е многофункционално интензивно мероприятие, проведено предизборно за компрометиране на политическия съперник, сподели още съпредседателят на Демократична България и даде образец с сходно „ мероприятие “ преди локалните избори, когато „ още веднъж ДАНС го спретнаха, с цел да компрометират машинното гласоподаване “:

„ Сега е същата историята. Отново ДАНС, тъй като там има зависимости, които се употребяват, с цел да може да се вдигне прекален звук. Целта на тази интервенция (арестът на Петя Банкова – б.р.) е да се компрометират ПП-ДБ, за може по всички медии да се разисква, че има едни контрабандни канали, които пълнят партийни каси и така нататък “.

Според него това „ многофункционално интензивно мероприятие “ цели още да бъде отхвърлен основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, тъй като предстоят избори и би трябвало щабът в Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на пазаруването на гласове и на изборните измами да бъде управляван от основния секретар, а Коцев не е комфортният човек:

„ Цели се обезпечаване на чадър върху купувачите на гласове за ГЕРБ и Движение за права и свободи “.

Атанас Атанасов изрази мнение, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обслужва ползи на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ За интервала на ръководството на държавното управление на Николай Денков ние се убедихме, че като вътрешен министър Стоянов непосредствено обслужва ползите на ГЕРБ и Движение за права и свободи по всевъзможен метод. Миналата година, не инцидентно по време на парламентарната почивка, за един ден той смени 17 или 18 шефове на регионални шефове на вътрешните работи. Без никакъв парламентарен надзор и без никакво пояснение. В следствие от нашите партийни структури в страната се получи информация, че новоназначените са хора, които са близки до ГЕРБ и до Движение за права и свободи “, разяснява депутатът.

Той акцентира, че до момента са „ стискали зъби, с цел да върви ръководството напред “, по тази причина чак в този момент споделят тези рецензии.

„ Имаше толкоз доста работа, касаеща участието на България и в Шенген, и в еврозоната, а и вътрешнополитически въпроси, които трябваше да бъдат решени, щяхме да прекъснем процеса. Груба казано, стиснахме зъби, с цел да вървим напред “, изяснява още Атанасов.

Този парламент си отива и няма смисъл да се занимаваме с ротация на ръководителя му, сподели Атанасов и изрече подозрение, че в случай че въпросът бъде подложен, няма да получи болшинство:

„ Би могла парламентарната група да сложи този въпрос, на аз не желая да се въвличам, тъй като ме касае персонално “.

След изборите ПП-ДБ ще договаря с тези, които поддържат програмата им за промени, посочи Атанас Атанасов и изключи само „ Възраждане “ от политическите сили, с които биха преговаряли:

„ Ще се търси настройка преди всичко с политически сили, които имат ясни евроатлантически цели и ги съблюдават “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР