СподелиГЕРБ-СДС няма да отстъпят от условията, които поставиха за съставяне

...
СподелиГЕРБ-СДС няма да отстъпят от условията, които поставиха за съставяне
Коментари Харесай

„Летим към избори“: Борисов хвърли цялата вина на ПП-ДБ, ако не подкрепят правителство

Сподели
ГЕРБ-СДС няма да правят отстъпка от изискванията, които сложиха за сформиране на държавно управление. Първото от тях е ръководителят на Народното събрание да бъде излъчен от първата политическа мощ.

Днес Народното събрание не поддържа кандидатурата на Рая Назарян.

Попитан от публицисти подготвени ли са да създадат крачка обратно за Назарян и да предложат различен претендент, Борисов отговори с „ не “.

Той добави, че традицията е най-голямата партия да получава ръководител на Народното събрание и по-късно потеглят някакви процеси.
Важен е правилото, другояче защо се явяваме на избори “, разяснява той.
Днес в коридорите на Народното събрание Борисов се обърна към ПП-ДБ, като ги прикани да „ седнем и да създадем едно устойчиво ръководство по този начин, както ни подреди народът – първи, втори и трети “.

По думите му това е изходът от рецесията, а другите разновидности ще съставляват всеки ден да има „ спорене “.

По думите на Борисов „ по-добре ужасяващ край, в сравнение с да вършим безпринципни неща “.
Има смисъл ръководството единствено от първите три партии, от другите с наслада – и министри да дадат, и поддръжка да дадат, ето това е необятна споделена отговорност, добре пристигнали са “, разяснява още водачът на ГЕРБ.
Той е на мнение, че единствено с Движение за права и свободи не може да бъде направена коалиция. По думите му коалиция е допустима единствено в „ необятен формат “ и означи, че държавно управление на споделената отговорност с повече партии има по какъв начин да се направи.

Бойко Борисов разяснява и изявленията на парламентарните групи от трибуните при старта на новия парламент – „ нито един не си е извел поучения от това, което е станало “.

Той уточни, че е било елементарно да бъде определен Денков за министър председател, тъй като тогава е имало „ един виновен ГЕРБ като първа политическа мощ, която се съгласи във втория мандат да направи държавно управление, а в този момент има една безотговорна Политическа партия, която желае да хвърли страната в безпорядък “.

„ Много деликатно слушах изявленията на политическите партии и виждам много несъгласия – едни, като Денков, споделят, че първата политическа мощ да носи цялата отговорност. По-малките партии споделят „ всички сме равни “ – те са прави.

От това, което чух, никой не си е направил поучения от това, което е станало. И в случай че Денков имаше малко повече възприятие за самооценка, щеше да знае първо, че триумфите, които желае да си припише, са направени повече от нас.

Тъй като сме по-голяма партия. И беше елементарно той да бъде определен за министър председател, тъй като тогава имаше един виновен – ГЕРБ, като първа политическа мощ се съгласи във втория мандат да направи държавно управление. А в този момент има една безотговорна Политическа партия, която желае да хвърля страната в безпорядък “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народно събрание след полагането на клетва от депутатите в 50-ото Народно заседание и несполучливото при два тура избиране на ръководител на Народното събрание.

Относно по-малките партии той прикани да се гледа броят на гласоподавателите, пред които обединенията дават отговор, Борисов разяснява:

„ Ако ме питате дали съм оптимист – не съм, тъй като не виждам… “

„ Няма виновни партии… Ние единствено с Движение за права и свободи не можем да създадем коалиция, без да има един необятен формат не можем. Правителство на споделена отговорност с повече партии има по какъв начин да се направи “.

Всички виждаме по какъв начин летим към нови избори, тъй като няма виновни партии. 100 пъти ви споделих, че единствено с Движение за права и свободи не можем да създадем коалиция. Без да има необятен формат, не можем да създадем коалиция, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

„ По-добре ужасяващ край незабавно, в сравнение с да вършим безсмислени неща. Има смисъл ръководството, единствено в случай че е от трите най-големи партии. Другите, в случай че желаят, добре са пристигнали също “, сподели Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР