СподелиГЕРБ продължават да играят политически покер месец преди ротацията, като

...
СподелиГЕРБ продължават да играят политически покер месец преди ротацията, като
Коментари Харесай

ГЕРБ искат Габриел за премиер и целият кабинет да е техен

Сподели
ГЕРБ не престават да играят политически покер месец преди ротацията, като не престават да предявяват искане след искане. Днес в ефира на Нова ТВ Делян Добрев изрази мнение, че всички бъдещи министри би трябвало да бъдат излъчени от неговата партия, тъй като държавното управление се било провалило. 

Делян Добрев е неприкрит критик на кабинета „ Денков – Габриел “, само че призна, че единствено той е на това мнение измежду съпартийците си.

За него е особено ежеседмично да подлага на критика ръководството, с следващия, съгласно него, скандал или подводен камък, който изважда. Добрев разяснява неосъществена аудиенция на делегация, отпред в Николай Денков, в Съединени американски щати.

„ Щатите не ги желаят, тъй като те в продължение на година и половина наляха милиарди в режима на Путин през „ Лукойл “. Това е истината “, твърди националният представител.

Добрев упрекна държавното управление в редица неща, само че на въпрос за какво единственият представител на ГЕРБ в него – вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, не е алармирала за нередности, той отбягваше отговора. В последна сметка заключи, че тя е „ вицепремиер, който не взема решение нещата “.

Явно за Добрев, влизането в Шенген, въпреки и отчасти, е неуспех, само че за това не е отговорен външният ни министър Мария Габриел, а е отговорен акад. Денков и държавното управление.

Истината е, че по отношение на най-важната външнополитическа тематика за страната ни, наблюдавахме по какъв начин български политици, на разнообразни нива се бориха за влизането на България в Шенген. Но по този въпрос имаше оглушително безмълвие от министъра на външните работи Мария Габриел. Добрев също по този начин комфортно не помни за 11 годишното ръководство на ГЕРБ, по време на което сякаш непрестанно се бориха България да влезе в Шенген, само че не бяхме признати даже и на половина, както това се случи в този момент.

Анализатори допускат, че политическият блъф, с който Делян Добрев, определян от Вежди Рашидов като „ неприятното ченге в ГЕРБ “ желае всички министерства да са на ГЕРБ, е по повеля на водача на партията Бойко Борисов, с цел да може да получат колкото се може повече места в бъдещия кабинет. Дали това ще се случи или на някой от „ некоалицията “ нервите няма да му устоят и така наречен сглобка ще се разпадне – следва да разберем през месец март.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР