СподелиГЕРБ няма да се откажат от Мария Габриел като кандидат

...
СподелиГЕРБ няма да се откажат от Мария Габриел като кандидат
Коментари Харесай

ГЕРБ не се отказват от Габриел за премиер, дават още ден отсрочка на ПП-ДБ

Сподели
ГЕРБ няма да се откажат от Мария Габриел като претендент за министър председател и дават на ПП-ДБ следващ ден пролонгация, с цел да помислят дали да поддържат държавното управление. Вчера стана ясно, че от групировката нямат желание да поддържат кабинета, което стана мотив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да даде следващата пролонгация.

ПП-ДБ не престават да си мислят, че ще има държавно управление с втория мандат, само че това изрично няма да стане, сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ.

„ Вместо да се извинят, по тази причина и не внасяме точката за кабинет в пленарна зала. Ние сме предложили единствено министър председател, само че ПП-ДБ не желаят държавно управление. И през днешния ден им даваме време да мислят, само че на следващия ден стават тъкмо седем дни от договарянията “, сподели пред публицисти водачът на ГЕРБ.

ГЕРБ няма да се откажат от Мария Габриел за министър председател, съобщи той.

„ Защо да се откажем, тъй като един човек я е обидил ли? Според мен Асен Василев е намерил прелестното време да дезертира и то по метод, по който да сплоти всички, които не ни обичат. Много време съм прекарал с него – извънредно интелигентен е, само че желае да стане лидер на тези, които не ни обичат “, разяснява той.

Според Борисов поради „ фокусите “ на Асен Василев България ще би трябвало да връща пари от бюджета по Плана за възобновяване. Определи бюджетния недостиг като „ сплескан “.

„ Ако Асен Василев остане министър и това беше най-големият и претекст да остане, би трябвало да си оправи тази каса. МВФ в отчета си споделя, че че би трябвало да се вдигнат налозите. Описано е тъкмо и ясно всичко, самият бюджет, който води към инфлацията. Да не приказваме по какъв начин от енергетиката взимаше пари, връщаше, прави, коства, изпразни фондовете, похарчи, върна ги… “, сподели Борисов.

Правителството с мандат на Политическа партия – Демократична България не е допустимо, безапелационен е той.

„ Така че и през днешния ден им даваме време да мислят и на следващия ден стават тъкмо седем дни “, разясни Борисов.

Вместо да се извинят (ПП-ДБ, бел. ред.), отидоха още по-далече.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР