СподелиГЕРБ и ДПС отново пречат на правителството да вкара ред

...
СподелиГЕРБ и ДПС отново пречат на правителството да вкара ред
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС не си дават кадрите в „Пирогов“ въпреки лошите резултати

Сподели
ГЕРБ и Движение за права и свободи още веднъж пречат на държавното управление да вкара ред и правда в страната. Въпреки неприятните финансови резултати на „ Пирогов “ и установените нарушавания двете партии надигнаха писък против освобождението на досегашния шеф доктор Валентин Димитров. ГЕРБ даже отхвърлиха да вземат участие в съвещанието на бюджетната комисия на Народното събрание поради уволнението на здравния началник. Така се саботира работата по приемането на бюджет 2024, който би трябвало да бъде гласуван час по-скоро. Какво общо има рокадата в незабавната болница с Народното събрание? По закон шефовете на лечебните заведения се назначават от здравния министър. Всяка друга интервенция в здравния бранш е политическа.

По тази причина апелът на Делян Пеевски политиците да не кадруват в опазването на здравето звучи комично, защото точно ГЕРБ и Движение за права и свободи политизират промяната на началника на „ Пирогов “. И не си дават фрагментите даже с цената да се спъва работата на Народното събрание по приемането на значими за страната закони.

Припомняме, че шефът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД доктор Валентин Димитров бе освободен като член на Съвета на шефовете поради открити нарушавания в отчет от инспекция на Звено „ Вътрешен одит “ към Министерството на здравеопазването, който е с размер от 134 страници.

По време на инспекцията са открити нарушавания, в това число и на Закона за публичните поръчки. Съставеният одитен отчет, съдържащ резултатите от осъществения одитен ангажимент на „ Пирогов “ е показан на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова ревизия от Агенцията за държавна финансова ревизия. Във връзка с това е формирана прокурорска кореспонденция.

Друг претекст за взетото решение е и основаното публично напрежение след провеждането на състезания за началници на клиники.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР