СподелиГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са

...
СподелиГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР, за да имат чадър за изборите

Сподели
ГЕРБ и Движение за права и свободи желаят Живко Коцев отвън Министерство на вътрешните работи. Те са си сложили за задача да си обезпечат чадър за идния избор и да имат болшинство в Народното събрание.

Това сподели Атанас Атанасов от ПП-ДБ пред bTV. Той разяснява подадената и по-късно оттеглена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. По-късно стана ясно, че той е бил подложен на напън, с цел да бъде отхвърлен от поста.

Името му бе обвързано с последната акция на ДАНС в митниците, а в обществените мрежи започнаха да циркулират компрометиращи фотоси с Коцев.

Самият Коцев съобщи, че против него стои „ сериозна войска “, която желае да го дискредитира.

„ Главният секретар на Министерство на вътрешните работи би трябвало да остане на поста си, с цел да се бори с купувачите на гласове. Той е единственият неуместен на обединението ГЕРБ-ДПС. Закачен е инцидентно в историята с митниците, с цел да бъде отхвърлен. Имало е бригада, която му е оказвала напън, в това число Борислав Сарафов. Това, несъмнено, предстои на инспекция, само че имам сигурни източници “, разяснява Атанас Атанасов.

Според него акцията в митниците е „ многофункционално интензивно мероприятие, проведено от ГЕРБ и Движение за права и свободи, което има за цел да се отклони вниманието от състава на държавното управление и да се в профил основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, с цел да си обезпечат чадър за идния избор и да имат болшинство в Народното събрание “.

Според него „ цяла бригада е ходила по главата на Коцев “, като му оказва напън да подаде оставка, като в противоположен случай опасността е била, че ще бъде вкаран в ареста.
Там е бил основният прокурор Борислав Сарафов, градският прокурор Кирилова, неин заместител, Антон Славчев, началник на КПКОНПИ “, изясни Атанасов.
„ Там е била градската прокурорка, Антон Славчев, началник на КПКОНПИ. Едновременно са му оказвали напън – или подаваш оставка, или влизаш в ареста. Взели са му телефоните, не съм приказвал с него “, сподели Атанасов.

Той изясни още, че ротацията не се е случила поради вътрешния министър Калин Стоянов.

„ Сега се вадят компромати, с цел да извадят Коцев от Министерство на вътрешните работи. Познавам го минимум от 15 година Беше шеф на 4 Районно ръководство, където пребивавам. Препоръчал съм го за този пост, тъй като е сериозен служител на реда “, сподели Атанас Атанасов.

Той разгласи, че повече от 15 години познава Живко Коцев и той е честен човек и експерт.

Атанасов уточни, че министърът на вътрешните работи

Калин Стоянов се познава доста по-отдавна от Коцев със арестуваните при акцията в митниците татко и наследник Димитрови и е бил на посетители в дома им.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР