СподелиЕдин ден преди ротацията на правителството, която е обявена за

...
СподелиЕдин ден преди ротацията на правителството, която е обявена за
Коментари Харесай

Ротация или предсрочни избори: Борисов представя пред партийния актив споразумението с ПП-ДБ

Сподели
Един ден преди ротацията на държавното управление, която е оповестена за 6 март, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ще показа плана за съдружно съглашение пред партийния актив.

Както той към този момент анонсира предходната седмица, ПП-ДБ ще имат два дни – до 8 март, в който да изразят поддръжка или неподкрепа към този документ.

От това ще зависи напълно дали ще има предварителни избори или ротацията ще се реализира сполучливо.

Националното заседание на ГЕРБ ще събере в София представителите на Изпълнителната комисия, кметовете и общинските съветници, народните представители и регионални координатори на партията.

Активът би трябвало да се запознае с параметрите на плана за съдружно съглашение до края на мандата на 49-тото Народно заседание, което ГЕРБ ще даде по-късно на ПП-ДБ.

Това авансово оповести водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Като мине през партията, ще го получат и в електронен, и в книжен тип. То не е нещо, което те за първи път ще чуят. Меморандумът им е със основна част вътре в него, няма въобще замяна на цели “, сподели той, напомня БНР.

В съдружното съглашение са написани министрите, регулаторите и правосъдната власт изясни още Борисов и уточни 8 март като основна дата.

„ Ще има време през тези няколко дни да си сложат бележки, или да го преправят, да го разясняват, и надлежно на 8 март, в случай че сме се разбрали, вървим напред, в случай че не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори “, изясни той.

По време на националното заседание се чака ГЕРБ да отговори и на всички обществени въпроси и условия, сложени от водачите на ПП-ДБ.

Партийният конгрес ще се организира от 12 часа в зала №6 на Националния замък на културата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР