СподелиДвете групи в разцепената на две ДПС са на различно

...
СподелиДвете групи в разцепената на две ДПС са на различно
Коментари Харесай

ДПС на Доган и БСП ще участват в разговорите за правителство с ИТН. За Пеевски това е „протакане“ и „предизборна кампания“

Сподели
Двете групи в разцепената на две Движение за права и свободи са на друго мнение по отношение на инициираните от „ ИТН “ диалози за държавно управление. По-рано денем президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на партията на Слави Трифонов.

Засега от Българска социалистическа партия също са удостоверили, че ще отидат на тези срещи. Към момента от ПП-ДБ, „ Възраждане “ и ГЕРБ-СДС не са коментирали дали ще се явят на диалози.
Парламентарната група на Движение за права и свободи няма да взе участие в договаряния за сформиране на кабинет с третия мандат, не тъй като не има вяра в нуждата от това България да има устойчиво и отговорно държавно управление, а в противен случай – тъй като не приема с на ниска цена популизъм и клишета да се губи скъпо политическо време на страната.
Това се споделя в позиция на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Празното говорене на Има Такъв Народ, което демонстрира политическата им отпадналост и напъните на краткотрайния жител на “Дондуков “ 2 са реплика на политика и неявяване на отговорност пред хората. Освен това ние сме безапелационни – не можем да работим с проруската партия “Възраждане ” и това за нас е единствената, непристъпна алена линия, декларира в позицията си той.
С оглед изразените позиции на главните партии, поръчките за опит за сформиране на държавно управление с третия мандат не са нищо друго, с изключение на отсрочване и осъществяване на нерегламентирана предизборна акция, от която излъгани и подведени ще бъдат българските жители “, безапелационен е той.
Делян Пеевски прикани Има Такъв Народ да върнат мандата, което за него е „ виновното държание “.

„ … с цел да има опция Радев, сред два задгранични полета, да извърши отговорностите си по Конституция и да насрочи парламентарните избори “, се споделя още в позицията “, приключва позицията на съпредседателя на разцепилата се Движение за права и свободи.

В същото време някогашните му сътрудници към съпредседателя Джевдет Чакъров, подкрепящи почетния ръководител Ахмед Доган, обявиха, че ще отидат на диалози с „ ИТН “.

Пред Българска телеграфна агенция Тимур Халилов, който дружно с сътрудниците си, напуснали парламентарната група на Движение за права и свободи под управлението на Делян Пеевски, още предходната седмица изпратиха своята кардинална позиция, с която заявиха подготвеност за диалози с представителите на „ ИТН “.

В позицията си от предходната седмица, декларирана от Джевдет Чакъров, ръководител на Движение за права и свободи, се показва, че това е кардинален диалог, в който ще се търсят общи цели и цели за стабилизация и развиване на страната.

В нея се акцентира, че шансът за сформиране на държавно управление, в границите на този парламент е най-малък, само че такива диалози биха били потребни в бъдеще.



От „ ИТН “ изпратиха покана за диалог с самостоятелните народни представители от Движение за права и свободи за на следващия ден от 16:00 часа в зала 1 на Народното събрание.

„ Българска социалистическа партия за България “ ще отиде на среща с „ ИТН “ при публична покана за диалози за третия мандат за сформиране на държавно управление.

Това съобщи пред публицисти Борислав Гуцанов, ръководител на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Неофициално сме имали диалози с Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия одобряваме третия мандат като мандат на Народното събрание и се надяваме, че той ще бъде употребен за връщане на разговора сред политическите партии и да се стигне до пресечна точка за цели за развиването на страната ни “, добави Гуцанов.

По думите му не е обикновено за три години шест пъти да се отива на предварителни избори. Дано да има тази воля за мъдрост и държавническо мислене и за разговор, с цел да се стигне до един постоянен кабинет и до нормализиране на връзките в политическото пространство, разясни социалистът.

Социалната политика, опазването на здравето, мирът и енергетиката за „ Българска социалистическа партия за България “ са основно значими тематики, уточни Гуцанов. По думите му при завършване на диалозите за предстоящ кабинет ще бъде призован и Националният съвет на левицата.

Гуцанов сподели също, че за тях кабинетът би трябвало да е експертен, надпартиен, кабинет на националното избавление. Великото Народно заседание неслучайно е направило по този начин, че първият и вторият мандат да се дават на претендент за министър-председател, а третият мандат е на парламентарна група.

Той е общ на целия парламент и тази мъдрост сега е доста значимо дали ще надделее. Диалог е основната дума, съобщи Гуцанов.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР