СподелиДва дена – точно толкова партията на Бойко Борисов дава

...
СподелиДва дена – точно толкова партията на Бойко Борисов дава
Коментари Харесай

Планът на Борисов: ПП-ДБ имат два дни да приемат коалиционното споразумение, ако не – избори

Сподели
Два дни – тъкмо толкоз партията на Бойко Борисов дава на ПП-ДБ да се срещнат с съдружното съглашение, което от ГЕРБ ще предложат. Ако не са съгласни с него, изходът е избори.

Това стана ясно от изявление на Борисов пред публицисти. Той изясни какво чака да се случи през идната седмица.

„ На 5 март ще показва на партията съдружното съглашение, на 6 март ще го дам на сътрудниците от ПП-ДБ да го четат, по-късно имаме конгрес в Букурещ, на 8-ми към този момент до тогава Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и в случай че желаят да беседваме за съдружно ръководство, за целия мандат, по всички тематики, ще има време през тези няколко дни да си сложат бележки или да го преправят. Аз ще оставя тук договаряща група и надлежно на 8-ми, в случай че сме се разбрали, вървим напред, в случай че не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори. Ние умерено, търпеливо ще се опитаме да преглътнем предизборната им акция и квалификациите “, обясни проектите си Борисов.

Той изясни, че новите парламентарни избори са избори за регулаторите.

„ Доколкото разбирам новите парламентарни избори ще бъдат за регулаторите, ние няма да работим за парламентарно болшинство и Министерски съвет. Регулаторите се разгръщат значително от това, което Народното събрание и общините вършат “, добави Бойко Борисов.

Той счита, че „ сътрудниците към този момент са в предизборна компания “.

„ Ние сме партия за Европейското развиване на България. Европа работи с съдружни съглашения, а не със сглобки “, съобщи Борисов.

В същото време новоизбраният съпредседател на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че партията му е значимо да има държавно управление. Той разяснява показаният от Борисов график, като изясни, че за Движение за права и свободи избори две в едно са „ съвършен вид “.
Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде са, или са дечица в детска градина “, сподели Пеевски.
„ Ако са рационални хора, политици, съществени, няма да хвърлят страната в рецесия, ще си създадат очевидна коалиция, с цел да няма нищо прикрито и мрачно. След като забележим какво ще вършат, ние ще преценим кое и по какъв начин ще поддържаме “, добави той.
Според него страната не би трябвало да бъде хвърлена в рецесия,
а всичко друго са бъдещи договаряния, които би трябвало да се водят. Сериозните мъже би трябвало да седнат съществено, сериозните партии да договарят и да създадат устойчиво държавно управление, счита Пеевски.

След което още веднъж насочи нападки и обидни квалификации, този път ориентирани персонално към Николай Денков.

„ Гледам през вчерашния ден премиера, който съвсем е в оставка, се изходи по несъответствуващ метод и се направи на мъж, дано си прибере това самочувствие “, разяснява съпредседателят на Движение за права и свободи.

„ Той е просто един назначен министър председател от Народното събрание, да остави водачите на партиите да договарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в рецесия “, уточни още депутатът.

По думите му не е съществено за един министър председател да споделя „ това – да, това – не “ без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа. Мислех, че за тези девет месеца е станал по-мъдър, през вчерашния ден не го видях това, в противен случай, разяснява Пеевски, представен от Българска телеграфна агенция.
По думите му изборите постоянно са вид.
За Движение за права и свободи това е превъзходен вид „ две в едно “, ние сме подготвени за избори, само че не е добре за страната, означи Пеевски и добави, че би трябвало да се мисли за хората.

Той уточни, че за Движение за права и свободи е значим държавният интерес и хората, по-късно поставят на второ място партийния си интерес.

Нека го създадат и другите, да бъдат като Движение за права и свободи и да мислят за България, прикани той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР