СподелиДобра игра с горчив край. Това определение може да бъде

...
СподелиДобра игра с горчив край. Това определение може да бъде
Коментари Харесай

Участничка не послуша Ники Кънчев и отпадна от „Стани богат“

Сподели
Добра игра с горчив край. Това определение може да бъде обещано на представянето на началната учителка от Нова Загора Дона Донева в днешния епизод на „ Стани богат “. Тя сподели положителни познания в предаването и можеше да стигне до сериозна сума, само че си потегли с едвам 500 лв..

След като отговори с лекост на първите пет въпроса, инерцията й продължи и в идващите.

„ Кой огромен немски академик е работил 9 години в Швейцарското бюро за патенти в Берн с годишна заплата от 3500 франка? “, бе питането за 1000 лв., а тя без да се колебае незабавно уточни Алберт Айнщайн в в конкуренцията на Макс Планк, Вилхелм Рьонтген и Пиер Кюри.

След това Ники Кънчев потърси отговора на въпроса „ Коя е най-посещаваната туристическа забележителност в Италия? “, като даде вариантите Миланската катедрала, Кулата в Пиза, Езерото Комо и Колизеумът в Рим. Дамата призна, че е ходила на второто и четвъртото и вярно уточни Колизеума.

За 2000 лв. тя бе запитана „ Защо екипите на състезателите по фехтовка всекидневно са бели? “ След помощ от жокер „ 50:50 “ тя отговори правилно със „ За да си личат петната “, а останалите разновидности бяха „ Стар френски бит “, „ Заради телевизионните екрани “ и „ Символ на доброжелателност “.

На въпроса за 3000 лв. Ники Кънчев й сподели, че може би е време да се подсигури, намеквайки й да заключи сумата като втора сигурна, само че тя реши да изчака.

„ Какво съставлява филоксерата, която през XIX века унищожава по-голямата част от европейските лозя? “, я попита той, а вероятните отговори бяха Почвена бактерия, Паразитно насекомо, Гъбична зараза и Многогодишен бурен.

Участничката бързо изключи първия и последния отговор. Тя с мъка призна, че майка е агроном, само че не й била жокер. Тук може би по-правилно бе да се възползва от телефонен жокер, само че тя извика сестра си Павлина от публиката. Жената се съгласи с догатките на участничката и я насочи към гъбичната зараза. Дона реши да й се довери. Ники Кънчев, който очевидно знаеше, че ще сгреши, й подсети, че има още един жокер и може да се възползва, само че тя не го послуша, маркира отговор „ С “ и си потегли със сумата от 500 лв., защото вярното тук бе паразитно насекомо.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР