СподелиДнес в източната половина от страната все още ще има

...
СподелиДнес в източната половина от страната все още ще има
Коментари Харесай

Ветровито и хладно ще бъде времето днес

Сподели
Днес в източната половина от страната към момента ще има превалявания от дъжд, само че до вечерта ще стопират. На запад облачността ще се раздира и понижава, след обяд тук-там в Югозападна България – до най-вече слънчево време. Ще остане прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, само че до вечерта ще стартира да отслабва. Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните региони до 17-19° в Западна България и Горнотрайкийската равнина. В София оптималната температура ще е към 13°.

По Черноморието ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд. По северното крайбрежие количествата на дъжда ще са обилни. Ще духа мощен и стремителен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 15° -17°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от дъжд. Над към 1900 метра преваляванията ще са от сняг. По-значителни ще са количествата в региона на Централен Балкан, Средна гора, Сакар и Странджа. Ще духа мощен северозападен, по високите и открити елементи – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 3°.

До сутринта във вторник и в Източна България преваляванията ще спрат, а над Западна облачността ще намалее до изясняване; вятърът от запад на изток последователно ще отслабва. Във вторник облачността и над източните региони ще намалее, над западните ще бъде най-вече слънчево, само че сутринта там ще е много хладно. Дневните температури ще стартират да се покачват. В сряда ще доминира слънчево време. Сутринта ще е съвсем безшумно и минималните температури ще са сред 4° и 9°, а в котловините и по високите полета – малко над нулата и там е допустимо да има слани. През деня стоплянето ще продължи и оптималните температури ще бъдат сред 19° и 24°.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР