СподелиДнес ще бъде официално представен първият български медицински хеликоптер у

...
СподелиДнес ще бъде официално представен първият български медицински хеликоптер у
Коментари Харесай

Представят първия български медицински хеликоптер

Сподели
Днес ще бъде публично показан първият български медицински хеликоптер у нас. Машината, която кацна у нас през вчерашния ден – се намира в авиобазата на граничната полиция в столичния квартал „ Враждебна “. 

Медицинският хеликоптер е част от новоизграждащата се система за незабавна помощ по въздуха HEMS. Машината дойде от Италия, където е създадена и брандирана с българското знаме. Очаква се през този месец да стартира присъединяване й в избавителни задачи. В HEMS ще работят 36 водачи, като шест от тях са подготвени в Италия.

Има и над 90 медици, минали през образование да оказват помощ по въздуха. Според проектите на държавното управление в края на юни би трябвало да дойде вторият медицински хеликоптер, очакван за оперативната база в Долна Митрополия, а през декември се чака третият – за базата в Сливен. У нас ще има общо шест такива бази, от които хеликоптерите ще изхвърчат по този начин, че да стигат до нуждаещите се в така наречен златен час.

Първите шестима български водачи, приключили образование в Италия, към този момент получиха и своите свидетелства за летателна дееспособност.

През февруари се чака машината към този момент да взе участие в действителни избавителни задачи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР