СподелиДесислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ-СДС за конституционен съдия.Това обяви

...
СподелиДесислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ-СДС за конституционен съдия.Това обяви
Коментари Харесай

Десислава Атанасова ще става конституционен съдия, решиха от ГЕРБ

Сподели
Десислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ-СДС за парламентарен арбитър.

Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че Десислава Атанасова работи интензивно в последните девет Народното събрание, взела участие е във всички парламентарни комисии и има извънреден юридически опит.

„ Аз съм безусловно уверен, че тя ще се оправи добре “, съобщи Борисов, представен от Българска национална телевизия.

Атанасова съобщи, че в случай че бъде определена, „ ще пази правото даже от закона “. Допълни, че ще приема позвънявания от сътрудници от ГЕРБ „ единствено по персонални мотиви, а не по конституционни “.

„ Правото е първата ми огромна фантазия. По стичане на събитията се занимавам с политика дълго време. Да, магистратски опит ми липсва, само че съм уверена, че имам парламентарен подобен. Ако бъда определена, и моята кандидатура получи поддръжката на пленарната зала, ще се стремя да вардя правото даже от закона “, сподели Десислава Атанасова.

Ако Атанасова бъде определена за парламентарен арбитър, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов персонално ще поеме управлението на парламентарната група, сподели още той.

Борислав Белазелков е претендентът на ПП-ДБ за парламентарен арбитър

По думите на Борисов номинациите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ за конституционни съдии са първата стъпка от диалозите за попълването на вакантните места в контролните органи и регулаторите и идната ротация.

Според Бойко Борисов при ротацията би трябвало да се съблюдава прецизно съглашението и не би трябвало се разискват нови вицепремиери.

„ По съглашение имаме доста ясни правила с сътрудниците – двете съществени фигури в изпълнителната власт са Денков-Габриел, при ротацията е същото. За вицепремиери нови и каквито и да са били внезапни придвижвания, смятам, че не би трябвало да се приказва, тъй като всичко е доста нежно и би трябвало доста деликатно, единствено при единодушие, да се вършат промени “, сподели водачът на ГЕРБ.

Вчера от ПП-ДБ оповестиха своя претендент за член на Конституционния съд. Това е някогашният арбитър от Върховния касационен съд Борислав Белазелков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР