СподелиДесетки полети от и към летище Схипхол“ в нидерландската столица

...
СподелиДесетки полети от и към летище Схипхол“ в нидерландската столица
Коментари Харесай

Зимата настъпи в Европа с пълна сила – ниски температури, обилни снеговалежи и отменени полети

Сподели
Десетки полети от и към летище „ Схипхол “ в нидерландската столица Амстердам бяха анулирани през днешния ден поради снеговалеж, съобщи Ройтерс.

Днес към обяд уебстраницата на летището заяви за съвсем 150 анулирани полета. Нидерландската самолетна компания KLM, главен ползвател на летището, сподели пред нидерландската новинарска организация АНП, че е отменила 65 европейски полета, планувани да бъдат изпълнени следобяд и вечерта.

Отново поради изобилен снеговалеж и тежките зимни условия в провинция Бавария летището на Мюнхен през вчерашния ден анулира всичките си полети, само че възобнови работата си през днешния ден в 6:00 ч. локално време. Компанията оператор прецизира, че работата на летището ще бъде обновена с някои ограничавания на въздушния трафик.

Температурите паднаха под точката на заледяване в огромни елементи от Англия, а падналият сняг аргументи съществени проблеми по пътищата.

Жълт и оранжев код са в действие на доста места в Обединеното кралство. Шофьори в графство Къмбрия обявиха за Би Би Си, че съвсем не са помръднали по пътищата в продължение на близо 19 часа без храна и вода. Те се оплакаха, че службите за незабавна помощ или други организации не са им дали нужната помощ.

Падналият към 15 сантиметра сняг сковава придвижването на доста места. Пожарните команди са ангажирани за оказване на помощ на най-уязвимите хора, заседнали в снега. Валежите от сняг ще продължат и през днешния ден, съгласно прогнозата на метеоролозите.

 сняг, Германия, мраз

Междувременно в Шотландия температурите паднаха до минус 12 градуса. Има издадени също доста предизвестия за поледици. Съобщено бе и за закъснения с полетите на някои летища.

Лошото време засегна и Австрия. Обилен сняг, ураганен вятър и прекратено електрозахранване има в Чехия и Полша.

Очевидно освен у нас, само че и в Европа никой не е ваксиниран против неприятното време. Минусовите температури и изобилните снеговалежи сковават придвижването и предизвикват неудобства на жителите, тъкмо както в България.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР