СподелиД-р Николай Брънзалов е новият председател на Управителния съвет (УС)

...
СподелиД-р Николай Брънзалов е новият председател на Управителния съвет (УС)
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на Българския лекарски съюз

Сподели
Д-р Николай Брънзалов е новият ръководител на Управителния съвет (УС) на Българския лекарски съюз (БЛС). Това взеха решение делегатите по-рано през днешния ден по време на 77-ия постоянен отчетно-изборен събор на БЛС, който се организира в Международен панаир – Пловдив, оповестиха от пресцентъра на БЛС.

Д-р Брънзалов е определен за ръководител на Съсловната организация с 252 гласа, а другият претендент за поста – доктор Асен Меджидиев, получи 151 гласа.

Д-р Николай Брънзалов е ученик на Медицински университет – Пловдив. Притежава компетентност по вътрешни заболявания и по обща медицина, както и магистратура по Здравен мениджмънт. Работи като общопрактикуващ доктор към този момент 24 години. От юни 2018 година до момента, в два поредни мандата, е заемал позицията на заместник-председател на УС на Българския лекарски съюз. Д-р Брънзалов е зам.-председател на Столична лекарска гилдия и зам.- ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

Съборът през днешния ден ще продължи с избор на зам.-председатели, Главен секретар и членове на УС, както и членове на Контролната комисия и Централната комисия по професионална нравственос. Събитието протича при закрити врата, а информация за резултатите от събора ще бъде обявена по-късно денем.

Българска телеграфна агенция напомня, че досега ръководител на УС на БЛС беше доктор Иван Маджаров, а заместник-председатели – доктор Николай Брънзалов и проф. доктор Христо Шивачев.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР