СподелиБорусия Дортмунд победи като гост Пари Сен Жермен с 1:0

...
СподелиБорусия Дортмунд победи като гост Пари Сен Жермен с 1:0
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд елиминира ПСЖ и се класира за финала на Шампионската лига

Сподели
Борусия Дортмунд победи като посетител Пари Сен Жермен с 1:0 в среща-реванш от полуфиналите и се класира за финала на Шампионската лига по футбол. Германският отбор завоюва и първия дуел със същия резултат и с общ 2:0 ще спори за трофея в най-престижния европейски клубен шампионат на „ Уембли “ на 1 юни с спечелилия от другата двойка сред Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. Те приключиха 2:2 в първия мач, а втората среща е на следващия ден от 22:00 часа на „ Сантяго Бернабеу “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Единственото попадение в мача означи Матс Хумелс с глава в 50-ата минута след чудесно осъществяване на ъглов удар от Юлиан Бранд. В 77-ата минута втори гол на Хумелс беше анулиран поради засада.

Домакините също имаха своите благоприятни условия, само че нямаха шанс и четири пъти уцелиха гредите на вратата на гостите.

Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике избра Лукас Бералдо в центъра на отбраната. На 20-годишния бразилец му липсва опит на най-високо равнище, само че той беше предпочетен пред някогашния защитник на Интер Милан Шкриняр и Данило, които бяха на аварийна пейка. Бералдо размени бранителя на Франция Люка Ернандес, който скъса връзка на коляното през предходната седмица. Килиан Мбапе беше отляво в офанзивата на ПСЖ с Гонсало Рамос и Усман Дембеле.

Никлас Фюлкруг стартира на върха на нападението на Борусия Дортмунд, откакто се разписа в първия мач, а зад него действаха Джейдън Санчо, Юлиан Бранд и Карим Адейеми.

През първото полувреме имаше няколко доста положителни положения и пред двете порти, само че пропуски направиха Мбапе и Адейеми.
Втората част стартира с пропуск на Уорън Заир-Емери за домакините.
Той се оказа непокрит след центриране от корнер, само че от няколко метра уцели левия непряк дирек.

В 50-ата минута Борусия стигна до ъглов удар, а бранителите на домакините не опазиха Матс Хумелс. Той се извиси в наказателното поле и с глава откри резултата.

В 61-ата Нуно Мендеш насочи мощен удар към вратата на гостите, само че уцели гредата. Малко по-късно Хумелс направи нарушаване против Дембеле на границата на наказателното поле. Домакините помислиха, че ще получат дузпа, само че основният арбитър Даниеле Орсато даде единствено директен свободен удар. Асенсио застана зад топката, само че стреля в стената от играчи.

В 77-ата минута гол за Борусия беше анулиран. Бранд центрира отново от корнер, Хумелс стреля с глава и прати топката в мрежата, само че бе отсъдена засада и попадението не беше зачетено.

В 86-ата минута Пари Сен Жермен уцели гредата за трети път. Топката стигна до Мбапе, който бе оставен самичък в наказателното поле, само че след неговия удар топката удари напречния дирек. Две минути по-късно парижани удариха четвърта греда. Този път топката беше изстреляна от Витиня от отдалеченост.
Борусия Дортмунд за трети път в историята си се класира за финала в Шампионската лига.
До този миг германците имат една победа и една загуба, откакто през 1997 година победиха след триумф над Ювентус с 3:1, а през 2013-а изгубиха от Байерн Мюнхен с 1:2.

ПСЖ не съумя да завоюва нито един от всичките си шест мача от полуфиналите в шампионата след двете провали от Милан през 1995-а и от Манчестър Сити през 2021 година.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР