СподелиБлизо 3.7 млн. лв. са планирани по мярка за преквалификация

...
СподелиБлизо 3.7 млн. лв. са планирани по мярка за преквалификация
Коментари Харесай

€3.7 млн. ще бъдат насочени за преквалификация и нова работа на 15 хил. работещи в ТЕЦ-ове

Сподели
Близо 3.7 млн. лева са планувани по размер за преквалификация и профилиране на качествата на заетите в бранша на въглищните централи, тъй че да бъдат наети на работа съгласно уменията им.

Мярката „ Адресиране на провокациите на пазара на труда “, към този момент е отворена за кандидатстване.

По нея е възможно реализирането на изследване за идентифициране и картографиране на наличните умения и настройките за развиване на 15 100 заети в топлоелектрическите централи и въглищните мини
в областите Стара Загора, Кюстендил и Перник.
Това се показва на уеб страницата на Управляващия орган на Програма „ Развитие на човешките запаси “, написа Българска телеграфна агенция.

Целта на плана е да разшири обсега и успеваемостта в обезпечаването на работна мощ „ с подобаващ профил, която да дава отговор на условията на работодателите и свободните работни места “.



С дейностите по мярката ще бъде подкрепено сполучливото обмисляне на ограничения за образование, подготовка и развиване на уменията на работната мощ, в това число на заетите в секторите, наранени от нисковъглеродния преход, се показва още в информацията.

Допустим претендент по интервенцията е Министерството на труда и обществената политика (МТСП) посредством дирекция „ Политика на пазара на труда “.

Проектът може да се осъществя в партньорство с Националния статистически институт, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България, Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ и Агенцията по заетостта.

Дейностите включват рационализиране на методологията за прогнозиране и правене на прогнози за развиването на пазара на труда и правене на оценки на чистия резултат от дейната политика на пазара на труда, се показва още в известието.

Крайният период за подаване на планово предложение от страна на МТСП е 17:00 часа на 21 март 2024 година

Амбицията ни до 2030 година е да повишим броя на присъединилите се в разнообразни форми на образования и обучение и да достигнем най-малко 35,4 на 100, сподели Цветан Спасов, началник на Управляващ орган на ПРЧР по време на районната конференция по план „ Европа на Балканите: Общо бъдеще “ в Русе преди месец. Акцентът в МТСП са образованията за цифрови умения, означи той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР