СподелиБлизо 17 000 души може да са починали след прием

...
СподелиБлизо 17 000 души може да са починали след прием
Коментари Харесай

Лекарство за малария може е причина за смъртта на 17 000 души по време на пандемията от Covid – 19

Сподели
Близо 17 000 души може да са умряли след банкет на хидроксихлорохин по време на първата вълна на пандемията от Covid-19, твърди изследване на френски откриватели, написа „ Политико “.

Лекарството срещу малария е предписвано на някои пациенти, приети в болница с Covid-19 по време на първата вълна от пандемията, „ макар неналичието на доказателства, документиращи неговите клинични изгоди “, показват откривателите в документ, оповестен във февруарския брой на сп. Biomedicine & Pharmacotherapy.

Според изчисленията им, към 16 990 души в шест страни – Франция, Белгия, Италия, Испания, Турция и Съединени американски щати, може да са починали вследствие на приемане на лекарството.

Тази цифра произтича от изследване, оповестено в научното списание Nature през 2021 година То регистрира 11% нарастване на смъртността, обвързвана с предписването на хидроксихлорохин против Covid-19, заради евентуалните неподходящи резултати които предизвиква, като нарушавания на сърдечния темп и използването му вместо други по-ефективни лекувания.

Изследователи от университетите в Лион, Франция, и Квебек, Канада, употребяват тази цифра, с цел да проучват данните за хоспитализациите в резултат на Covid-19 във всяка от шестте страни, експозицията на лекарството и увеличението на относителния риск от гибел, обвързван с приема му.

Цифрата даже може да е доста по-висока, като се има поради, че изследването визира единствено шест страни и обгръща данните от март до юли 2020 година, когато лекарството се предписва всеобщо.

Хидроксихлорохинът закупи популярност частично с помощта на френския вирусолог Дидие Раулт, който ръководеше болничното заведение на Méditerranée Infection Foundation, само че по-късно беше отхвърлен от поста си, поради възходящи несъгласия.

Той се смяташе за нещо като „ чудодейно лекарство “ от тогавашните управници на Съединени американски щати. Президентът Доналд Тръмп, даже съобщи:

„ Какво имате да губите? Взимайте го. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР