СподелиБлизо 10 млрд. лв. са парите на българите в инвестиционните

...
СподелиБлизо 10 млрд. лв. са парите на българите в инвестиционните
Коментари Харесай

В какво инвестират парите си българите?

Сподели
Близо 10 милиарда лева са парите на българите в капиталовите фондове в страната по данни на Българска народна банка, оповестява Би Ти Ви.

Депозитите в банките на семействата и бизнеса у нас са над 127 милиарда лева Активите, ръководени от локалните и задгранични капиталови фондове, са над 9 милиарда

През последните години една от най-предпочитаните вложения измежду българите е тази в недвижими парцели и в злато.

Експерти настояват, че капиталовите покупко-продажби в недвижими парцели през последните години са сред 20 и 25%.

„ Инвестицията в парцели в дълготраен проект е ниско рискова. Освен това българинът е традиционалист. За разлика от западняците, ние избираме да притежаваме лично жилище “, разяснява Ивайло Муцанкиев, шеф продажби на недвижими парцели.

Само за първите два месеца от тази година специалисти регистрират растеж с 15% на броя покупко-продажби с благородни метали спрямо 2023 година

„ Беше рекордната година в целия свят, когато става въпрос за вложения в злато. 2023 година наклонността в България се задържа. Българите продължиха да купуват, и то в доста сходни количества. За разлика от нас цяла Западна Европа видя извънреден спад “, отбелязва Макс Баклаян, изпълнителен шеф на най-голямата комерсиална компания за благородни метали.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР