СподелиБелгийска компания има инвестиционно намерение за 1,1 млрд. евро за

...
СподелиБелгийска компания има инвестиционно намерение за 1,1 млрд. евро за
Коментари Харесай

Белгийска компания с намерение да инвестира над €1 млрд. у нас за производство на батерии

Сподели
Белгийска компания има капиталово желание за 1,1 милиарда евро за произвеждане на акумулатори, разгласи министър председателят Николай Денков след среща в Министерския съвет с представители на евентуалния вложител.

„ Тази среща е, с цел да представим едно ново и много огромно желание от белгийската компания Avesta Battery & Energy Engineering. Става дума за желание за произвеждане на ново потомство твърдофазни литиево-йонни акумулатори, които намират необятно приложение в автомобилната промишленост, а също по този начин и в други технологии.

Общият размер на капиталовото желание е до 1,1 милиарда евро за идващите от три до пет години, според от това по какъв начин се реализира инвестицията “, изясни министър председателят, оповестява Българска телеграфна агенция.

Денков разгласи, че капиталовото желание съдържа три обособени детайла. „ Единият е изследователска и развойна база, която е планувано да бъде издигната в Пловдив. Вторият е цех за произвеждане на литиево-йонни акумулатори, очакван да бъде в Стара Загора.

Специално желая да подчертая, че тази локация е стратегическа за нас. Третият съставен елемент е обвързван с опцията за добиване на метали, които по-късно още веднъж да бъдат влагани в производството на батериите, тъй че приказваме за по този начин наречената кръгова стопанска система. Трите съставния елемент се допълват взаимно “, разясни още министър-председателят.

Денков разгласи още, че за осъществяване на инвестицията е планувано да бъдат наети към 1000 български служащи. „ Специално фокусът в върху български откриватели и служащи в тези производства “, акцентира той.

Според премиера реализирането на една такава инвестиция е от стратегически интерес за България. Денков увери още, че в реализирането на тази инвестиция няма да бъдат употребявани токсични материали, каквито има в производството на някои други видове акумулатори.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР