СподелиБългарската народна банка (БНБ) пуска в обращение от днес медна

...
СподелиБългарската народна банка (БНБ) пуска в обращение от днес медна
Коментари Харесай

БНБ пуска възпоменателна монета, посветена на 125 години от рождението на Панчо Владигеров

Сподели
Българската национална банка (БНБ) пуска в обращение от през днешния ден медна възпоменателна монета на тематика „ 125 години от рождението на Панчо Владигеров “ от серията „ Български създатели “, оповестяват от Централната банка.

Цената на монетата при стартиране в обращение е 54 лв.. Номиналната й стойност е 2 лв.. Монетата е в тираж 7000 броя.

На лицето на монетата са изобразени горе – емблемата на Българска народна банка с годината „ 1879 “ върху лентата, под нея – на нотно петолиние е изписана номиналната стойност „ 2 лв. “ на два реда, а тъдява – надпис „ Българска национална банка “ и годината на емисията – 2024.

На гърба на монетата е изобразен Панчо Владигеров, а тъдява има надпис „ 125 години от рождението на Панчо Владигеров “.

Монетата ще се продава в Българска народна банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ 1 и на четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. „ Михаил Тенев “ 10.

От Българска народна банка коментират, че всеки ще може да закупи от касите на Централната банка единствено по една монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи монета от касите на Българска народна банка, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай. От Българска народна банка напомнят още, че монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години.

От Българска народна банка осведомят, че до края на работния ден през днешния ден ще дават новата монета на „ Инвестбанк “ АД, „ Първа капиталова банка “ АД, „ Тексим Банк “ АД, „ Токуда Банк “ АД и „ Централна кооперативна банка “ АД за продажба в техни офиси и клонове. Списък на тези офиси и клонове може да се види.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР