СподелиБългария отбелязва тържествено 146-ата годишнина от Освобождението от османско владичество.

...
СподелиБългария отбелязва тържествено 146-ата годишнина от Освобождението от османско владичество.
Коментари Харесай

България отбелязва 146 г. от Освобождението си от османско владичество

Сподели
България отбелязва тържествено 146-ата годишнина от Освобождението от османско господство. По този мотив на всички места в страната се провеждат публични празнувания.

Годишнината ще бъде маркирана тържествено на историческия връх Шипка. Хора от цялата страна се чака да се изкачат до Паметника на свободата, с цел да почетат паметта на починалите

С церемониален обред в центъра на София ще бъде маркиран националният празник на България. Церемонията е кулминационната точка на честванията, които ще продължат през целия ден.

Молебен и гала по издигането на националния байрак ще дадат началото на тържествата. Пред Паметника на незнайния боец ще има церемониален обред по издигане на националното знаме, ще бъде създаден салют от двадесет артилерийски залпа. Церемонии ще има в доста градове.

Вечерта площад „ Народно заседание “ ще е мястото за тържествена заря-проверка. В строя ще бъдат знамената-светини, знак на най-възвишените обичаи и добродетели на българското войнство.

Президентът Румен Радев ще произнесе слово.

Командващ на тържествената инспекция ще бъде бригаден военачалник Димитър Хлебаров. Той е оглавява командването на комуникационно-информационна поддръжка и киберотбраната в армията. Командването на киберотбраната беше основано през 2021 година.

Министър-председателят Николай Денков ще взе участие в церемонията по издигане на Националното знаме на България по случай Националния празник. Церемонията ще се състои от 11 часа пред храм-паметника „ Александър Невски “.

По-късно на площад „ Народно заседание “ министър председателят ще участва и на тържествената заря-проверка по случай Националния празник.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР