СподелиАвстралийски съд обяви част от доказателствата срещу Катлийн Фолбиг, наричана

...
СподелиАвстралийски съд обяви част от доказателствата срещу Катлийн Фолбиг, наричана
Коментари Харесай

Отмениха присъдата на „най-лошата майка в Австралия“, обвинена за „внезапната“ смърт на четирите ѝ деца

Сподели
Австралийски съд разгласи част от доказателствата против Катлийн Фолбиг, наричана „ най-лошата майка в Австралия “ и упрекната в гибелта на четирите си деца, за „ ненадеждни “.

Върховният съд на Нов Южен Уелс анулира в четвъртък присъдата за убийството на четирите деца, които са били на възраст сред 19 дни и 18 месеца.

56-годишната Фолбинг беше помилвана и освободена от държавното управление на щата през юни, откакто прекара 20 години в пандиза.

Тогава тя съобщи, че доказателствата за нейната непорочност са били „ пренебрегнати и отхвърляни “ в продължение на десетилетия.

„ Системата избра да ме упрекна, вместо да одобри, че от време на време децата могат и умират ненадейно, ненадейно и сърцераздирателно “, сподели тя пред съда в четвъртък, представена от CNN.

Случаят „ Фолбиг “ е разказан като една от най-големите правосъдни неточности в Австралия.

Става въпрос за гибелта на четири дребни деца – Кейлъб, Патрик, Сара и Лора – всяко от които умира ненадейно сред 1989 и 1999 година, на възраст сред 19 дни и 18 месеца.

Според държавното обвиняване те са умряли, откакто майка им ги е задушила.

Делото се основава на косвени доказателства. Използвани са дневниците на Фолбиг, като от тях прокуратурата вади заключения за нестабилна и склонна към яд майка. Въпреки това, написаното от нея не е подлагано на психическа експертиза, с цел да удостовери или отхвърли изказванията.

През 2003 година дамата беше наказана на 40 години затвор за убийствата на Сара, Патрик и Лора и непредумишленото ликвидиране на Калеб.

По-късно присъдата ѝ беше понижена на 30 години след обжалване.

По-рано тази година се появиха резултати от следствие, съгласно които има основателни подозрения по отношение на виновността ѝ заради научни открития, съгласно които децата може да са умрели от естествена гибел заради редки генни разновидности.

И точно тези нови изказвания доведоха до свалянето на всички обвинявания против „ най-лошата майка в Австралия “.

Адвокатите на подсъдимата обявиха, че ще тя ще търси обезщетение.

Случаят притегли вниманието на международните медии, като се стигна и до обвинявания за това, че правосъдната система в Австралия реагира постепенно на резултатите от бързо разрастващата се просвета.

„ Благодарна съм, че науката и генетика в частност ми дадоха отговори за това по какъв начин децата ми умряха “, разяснява пред медии Фолбиг.

„ [Прокурорите] извадиха думите ми от подтекста и ги обърнаха против мен… Надявам се, че никой различен в никакъв случай няма да страда от това, което претърпях аз “, сподели още тя.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР