СподелиАмерикански медии съобщават, че израелската армия е започнала да пълни

...
СподелиАмерикански медии съобщават, че израелската армия е започнала да пълни
Коментари Харесай

Израел е започнал да пълни с морска вода тунели на „Хамас“ в Газа

Сподели
Американски медии оповестяват, че израелската войска е почнала да цялостни тунелите на „ Хамас “ с морска вода, като цитират неназовани публични американски представители, съобщи Ройтерс.

Според „ Уолстрийт джърнал “ Тел Авив е почнал наводняването на част от инфраструктурата на палестинската формация. Очаква се, в случай че това се окаже правилно, процесът по пълнене с вода на тунелите да продължи със седмици.

Телевизия Ей Би Си оповестява, че наводняването наподобява ще бъде лимитирано, до момента в който Израел направи оценка на успеваемостта на тактиката.

Израелската войска не разяснява информацията, отбелязва Ройтерс. Представител на министерството на защитата не отговори на настояването за коментар.

Някои представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън считат, че наводняването може да помогне за заличаване на тунелите, където Израел счита, че въоръжената палестинска формация крие заложници, бойци и боеприпаси, написа „ Уолстрийт джърнъл “, представен от Ройтерс. Други публични представители показаха опасения, че морската вода може да засегне снабдяването на Газа с питейна вода, добавя вестникът.

Американският президент Джо Байдън отхвърли да разяснява тематиката, като пред публицисти сподели само, че е получил увещание, че в тунелите няма заложници. Той разяснява и че поради ударите в Газа, Израел стартира от ден на ден да губи поддръжката на интернационалната общественост.

Междувременно стана ясно, че нов граничен пункт за инспекция на камионите с филантропична помощ за линията Газа е отворен на границата сред Египет, Израел и Газа, оповестява Българска телеграфна агенция.

Използването на пункта „ Керем Шалом “, който се намира на към 3 км от пункта „ Рафах “, следва да разреши обработването на повече камиони с филантропична помощ, в това число такива, които идват от Йордания, обявиха филантропични чиновници.

Осемдесет камиона за Газа бяха изпратени през вчерашния ден от Египет към „ Керем Шалом “, откакто бе отворена нова система за инспекции в опит за ускорение на доставките на филантропична помощ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР