СподелиАко ми бъде дадена такава възможност, ще работя, ако политическите

...
СподелиАко ми бъде дадена такава възможност, ще работя, ако политическите
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Следващата пролет първите два изтребителя Ф-16 ще са в България

Сподели
Ако ми бъде дадена такава опция, ще работя, в случай че политическите партии решат нещо друго, ще се върна към университетските си занимания на драго сърце. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по бТВ във връзка бъдещата ротация и оставането му като министър.

Само на няколкостотин километра от нас върви извънредно интензивна война. Трябва да бъдем деликатни за всяко деяние в региона на защитата и да вършим всичко допустимо за повишение на сигурността и качествата на нашите въоръжени сили, уточни Тагарев и добави, че с неговия над 40-годишен професионален опит доста добре схваща, че повишението на разноските за защита е належащо изискване, само че не е задоволително изискване, с цел да се осъществя една ефикасна политика.

„ Мисля си, че бих могъл да работя в тази посока и в бъдеще “, разяснява той.

Тодор Тагарев удостовери, че усеща поддръжката на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и изключително на премиера акад. Николай Денков, който има най-преки наблюдения върху неговата активност. „ Той беше доста явен в общественото си изказване по въпроса “, съобщи министърът на защитата.

„ Целият кабинет има доста ясна евроатлантическа ориентировка, имаме задоволително поддръжка в Народното събрание “, акцентира Тагарев.

Според него не е толкоз значимо кой тъкмо ще остане, а значимото е да продължим по този път.

„ Имаме доста сериозна работа за извършване. Смея да мисля, че имам познанията и силата да правя тази работа “, съобщи още той.

Министърът посочи, че до края на февруари има няколко пътувания и тежки задания за извършване, върху които се е фокусирал, и дали ще има покана да остане след ротацията сега толкоз не го вълнува.

„ Още сме в развой на даване на последната гласувана от Народното събрание военна помощ за Украйна “, изясни министър Тагарев.

Помолен да се ангажира със период, той посочи, че това е чисто логистичен, а не политически въпрос. Министърът сподели още, че размерите са съществени, а интервенцията за даване на това въоръжение изисква много време за реализация и обмисляне.

„ Това, което сме съумели да извадим като муниции, отпътува за Украйна мигновено. Има друга техника, с по-нисък приоритет, която също отпътува, отговори Тагарев на въпрос каква техника към този момент е пристигнала в Украйна и се употребява там.

Министърът удостовери, че до този миг муниции на Украйна са доставяни, само че не нови такива, отпуснати съгласно последното решение на Народното събрание.

„ Успяхме в последния ден да създадем заплащането и договорът да стане факт “, напомни министър Тагарев във връзка придобиването на бойните машини „ Страйкър “ и посочи, че те ще бъдат доставени в интервала от средата на 2025 доникъде до 2028 година

Тодор Тагарев сподели още, че седем от изтребителите F-16 за България към този момент са в друг стадий на асемблиране и есента ще стартират тестванията. Следващата пролет първите два самолета ще са в България, уточни министърът и добави, че до тогава ще имаме и подготвени водачи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР